Món Esport
Cardoner descarta ser el president del Barça si Bartomeu dimiteix
  • CA

En la compareixença en què ha anunciat que el Barça ha decidit ajornar l’Assemblea de Socis Compromissaris, Jordi Cardoner ha negat que la Generalitat de Catalunya hagi autoritzat la celebració del referèndum després de l’èxit del vot de censura impulsat per Més que una Moció. “S’ha dit que per part de la Generalitat s’ha donat el vistiplau en relació amb la celebració del referèndum. Això no és així. Fa menys d’una hora m’ha confirmat el Secretari General de l’Esport que no hi ha hagut cap notificació”, ha assegurat el vicepresident primer del club blaugrana.

Cardoner ha recordat que, “un cop superat el tall de les 16.520 signatures vàlides, la junta directiva disposa d’entre 10 i 20 dies per convocar l’acte de votació”. “Els passos a seguir es contrastaran amb la Secretaria General de l’Esport i, a partir d’aquí, es començaran a prendre decisions. És important que tots tinguem molt clar que no hi ha hagut cap comunicació per part de l’administració. I que remarquem que el més important és la salut dels nostres socis”, ha afegit per deixar ben clar que la directiva de Bartomeu no té la intenció de mirar cap a una altra banda i afrontarà la realitat, però també que el protocol encara no ha estat establert.

“Hem de fer una lectura crítica del procés. Hi ha dues coses que se’ns admiren: la Masia i l’esperit democràtic. Avui en dia, els clubs són propietaris de fons d’inversió, però nosaltres hem sobreviscut a aquesta tendència. Hem de defensar sense miraments aquesta condició. El procés del vot de censura demostra que un club pot ser copropietat de 142.000 socis”, ha celebrat en relació amb la iniciativa del vot de censura, que ha rebut el suport d’uns 20.000 culer. “Bartomeu està bé, està fort. Ha demostrat que és fidel al principi de responsabilitat i ha encaixat el vot de censura amb esportivitat. Segur que hi ha motius perquè 19.000 socis vulguin que marxi. També és important remarcar que hi ha hagut 90.000 socis que no s’han manifestat. Les regles de joc estan establertes i cal respectar-les”, ha apuntat sobre la reacció del president a l’èxit de la moció.

Encara no es pot descartar que Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva facin un pas al costat i dimiteixin abans de la celebració d’un referèndum. Cardoner, però, ha destacat que “encara no hi ha hagut debat ni col·loqui sobre aquest tema” a les oficines del Camp Nou. “He sentit i llegit que hem decidit alguna cosa respecte a aquesta qüestió, però com a junta no hem determinat res. Una altra cosa és el que pensi cadascú i el que digui a la premsa. En el meu cas tinc una opinió formada, però vull contrastar-la amb la resta de membres de la junta directiva abans de fer-la pública. És important no precipitar-se ni avançar escenaris, sobretot en un context de pandèmia. La situació canvia dia a dia i cal anar pas a pas”, ha reflexionat.

Per últim, el vicepresident blaugrana ha volgut contextualitzar unes declaracions que va fer a finals de gener del 2020 en una entrevista a La Vanguardia. “Jo vaig dir que a mi, personalment, ser president del Barça no em compensa. No posaré aquesta consideració a debat en aquests moments. Vaig dir-ho perquè s’acabés el rum-rum i perquè tothom se centrés en el present i no especulés sobre el futur”, ha dit abans de finalitzar amb un missatge de fidelitat molt contundent: “La salut d’aquesta junta com a grup és excel·lent. Estem més units que mai i al costat del president. Personalment, acompanyaré Bartomeu fins al final i me n’aniré quan ell se’n vagi”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa