Món Esport
El Camp Nou ho té clar: contra la sentència, “independència” i “llibertat”

Al Camp Nou li van robar el seu Clàssic. Javier Tebas va privar els afeccionats del Barça d’aprofitar l’altaveu mediàtic propi del millor partit de la màxima competició del futbol estatal per dictar la seva sentència particular del judici al procés menys de dues setmanes després de la del Tribunal Suprem, que va condemnar els líders polítics i activistes catalans pacífics a passar-se d’entre nou a tretze anys a la presó. LaLiga, no obstant això, només va aconseguir endarrerir l’inevitable; el pròxim 18 de desembre, la nova data acordada pels clubs i la Federació Espanyola, els seguidors culers estaran a l’altura de la situació política social que viu Catalunya en la visita del Reial Madrid. 

Com ho han estat aquest dimarts en el primer compromís a l’estadi blaugrana després la condemna als presos polítics. Els seguidors del Barça ho tenien clar: la visita del Valladolid a Barcelona havia de ser tan reivindicativa com ho hauria estat –i ho serà sense cap mena de dubte– la del Madrid. Per això, abans que l’àrbitre xiulés l’inici del partit, corresponent a l’onzena jornada de la Lliga Santander, els afeccionats del Camp Nou han desplegat dues pancartes, una a favor de la “Independència” i una altra de la “Llibertat”. Els aficionats han deixat clar que per a ells és important denunciar les injustícies diàriament per no normalitzar-les ni, evidentment, oblidar-les. Cada partit a l’estadi ha de convertir-se, com ho ha fet fins avui, en un escenari en el qual els socis i afeccionats que ho desitgin expressin lliurement el seu posicionament en relació amb un context molt més que excepcional. Per això el Barça és Més que un club.

Pancarta %22d'Independència%22 al Camp Nou | J.C.
Pancarta de %22Llibertat%22 al Camp Nou | J.C.

Aquesta no ha estat l’única acció reivindicativa durant el duel entre el Barça i el Valladolid. I és que els seguidors culers que havien estat atents a les xarxes socials en la prèvia del matx han secundat la crida del CDR del Barça i han portat les seves estelades al Camp Nou per deixar ben clar que, contra la sentència, ells volen la independència.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa