Món Esport
El Camp Nou acull l’estudi clínic d’Oriol Mitjà per frenar el coronavirus

Nova mostra de solidaritat del Barça en relació amb la situació que pateix el país. El club culer ha anunciat que, des d’aquest dijous, el Camp Nou acollirà un punt de recollida de mostres per a l’estudi de prevenció de nous contagis de Covid-19 iniciat per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet –promotors de la campanya #JoEmCorono– i enfocat en la recerca d’un tractament preventiu del coronavirus a partir de la hidroxicloroquina, un fàrmac utilitzat per prevenir la malària.

El Camp Nou serà, d’aquesta forma, el quart punt de recollida; els altres estan situats a l’aparcament de l’Hospital Germans Trias, al Club Natació Sabadell i a la benzinera Meroil situada a l’avinguda Meridiana de Barcelona. El facilitat pel Barça, no obstant això, serà el que, per les seves característiques, “podrà atendre un nombre més gran de persones”. “Aquesta iniciativa se suma a les accions que des del club, i a través de la Fundació Barça, s’estan portant a terme per ajudar en la lluita contra la pandèmia del coronavirus”, ha comunicat l’entitat blaugrana.

L’assaig clínic ha estat aprovat pel Departament de Salut de Catalunya i l’Agència Espanyola del Medicament i s’ha implementat amb l’aval de l’Organització Mundial de la Salut. “Si es verifica la validesa del tractament, s’obrirà una via addicional per al control de l’epidèmia de coronavirus al món. L’estratègia podria reduir la transmissió comunitària del nou virus, tot comportant un benefici significatiu quant a vides salvades”, ha explicat el Dr. Mitjà. D’aquesta forma, el Barça ha aportat el seu granet de sorra en la recerca d’una resposta contra un virus que ha provocat, segons les darreres dades oficials, 31.043 positius i 3.148 morts a Catalunya.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa