Món Esport
El calendari electoral del Barça després de la dimissió de Bartomeu
  • CA

“I ara, què?”. Aquesta és, molt probablement, la pregunta que més s’estan repetint els socis del Barça aquest dimarts, després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva. Com el mateix expresident ha manifestat en la compareixença amb què s’ha acomiadat, el club blaugrana superarà aquesta crisi institucional. Demà tornarà a sortir el sol i a l’entitat culer tot seguirà funcionant. La pilota continuarà rodant; de fet, a la nit el primer equip de futbol visitarà la Juventus de Torí.

A partir d’aquest mateix dimecres, el Síndic del Soci, Joan Manel Trayer, convocarà la Comissió Gestora que s’encarregarà de dirigir el Barça fins que se celebrin les eleccions. La funció principal d’aquesta, que serà presidida pel president de la Comissió Econòmica, Carles Tusquets, i estarà integrada per membres de la mateixa Comissió Econòmica, la Comissió de Disciplina i alguns directius de la junta de Bartomeu, serà precisament la de convocar els comicis en un termini d’entre 40 dies i tres mesos. Això situa la data de celebració entre el mes de desembre i el de febrer. Tenint en compte les circumstàncies, el més normal és que els socis del Barça siguin cridats a les urnes abans que s’acabi el 2020, tan aviat com sigui possible, encara que l’evolució de la pandèmia del coronavirus serà la que acabarà marcant tots els tempos.

Segons els estatuts del Barça, la Comissió Gestora també té “les funcions de govern, administració i representació que competeixen a la junta directiva, però limitades als actes necessaris i imprescindibles per al manteniment de les activitats normals del club i la protecció dels seus interessos”. Entre les tasques que sí que podria dur a terme, tenint en compte la greu situació econòmica que travessa el club, s’hi troba la de pactar les condicions de l’adequació salarial dels treballadors i esportistes de l’entitat per tal de reduir les despeses de l’exercici 2020/21.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa