Món Esport
Els camins del Barça i el Madrid cap al títol de Lliga
  • CA

El retorn de la Lliga Santander és una realitat cada vegada més propera. Javier Tebas va anunciar aquest diumenge els horaris de les dues primeres jornades postconfinament de Primera i Segona i els equips ja saben quan tornaran a competir. Ho faran en unes circumstàncies excepcionals i sense públic a les grades, però al cap i a la fi ho faran. I això, tenint en compte les circumstàncies, ja és motiu de celebració.

El Barça i el Reial Madrid, doncs, hauran de lluitar pel títol de Lliga sobre els terrenys de joc. Després de setmanes de declaracions creuades en què els uns han deixat ben clar que si la temporada no es podia reprendre, el trofeu havia d’acabar a les vitrines del Camp Nou, mentre que els altres han titllat d’injusta aquesta situació, els micròfons deixaran pas a la pilota. Ha arribat l’hora de la veritat: culers i madridistes, a la recerca d’una de la Lliga més estranyes de la història.

El calendari, exigent per a ambdós equips, és lleugerament més benevolent amb el Madrid que amb el Barça. Els culers encara han de visitar escenaris molt exigents com el Sánchez Pizjuán (Sevilla), Balaídos (Celta) o l’Estadi de la Ceràmica (Vila-real) i a casa rebran conjunts de màxim nivell com l’Atlètic de Madrid o l’Athletic Club. Els mateixos lleons a San Mamés i el València i el Vila-real a l’estadi Alfredo di Stéfano són els compromisos dels blancs que, sobre el paper, podran ajudar els de Setién a afermar-se en el liderat.

BARÇAJORNADAMADRID
Mallorca (V)28Eibar (L)
Leganés (L)29València (L)
Sevilla (V)30R. Societat (V)
Ath. Bilbao (L)31Mallorca (L)
Celta (V)32Espanyol (V)
At. Madrid (L)33Getafe (L)
Vila-real (V)34Ath. Bilbao (V)
Espanyol (L)35Alabès (L)
Valladolid (V)36Granada (V)
Osasuna (L)37Vila-real (L)
Alabès (V)38Leganés (V)

Cal recordar que al Barça, líder amb dos punts de marge, no li valdrà l’empat en la classificació per proclamar-se campió i guanyar la seva novena Lliga dels darrers dotze anys, ja que el goal average particular somriu el Madrid. El clàssic del Camp Nou, marcat per les protestes de Tsunami Democràtic contra la sentència del judici al procés, va finalitzar amb empat a res (0-0), mentre que el que es va disputar a principis de març al Santiago Bernabéu, poc abans de l’aturada pel coronavirus, va acabar amb triomf local (2-0).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa