Món Esport
Busquets, sobre André Gomes: “Encara que sembli que estem en un altre món, som d’aquest”
  • CA

Sergio Busquets també sap actuar de capità. De fet, el de Badia és el tercer responsable del vestidor blaugrana, tot just per darrere Andrés Iniesta i Lionel Messi. Sense cap tipus de pressió i amb el discurs molt clar, el migcampista català posa el valor les confessions del seu company André Gomes, que en una entrevista amb la revista Panenka va expressar les dificultats per superar un moment complicat dins i fora els terrenys de joc. Per a Busquets, “encara que sembli que estiguem en un altre món, sóm d’aquest. Tenim les nostres preocupacions i cadascú ho sap dur millor o pitjor. Això demostra que som persones”.

El migcampista blaugrana admet que el vestidor coneixia l’estat psicològic d’André Gomes i que, com no podia ser d’una altra manera, l’ajuda per superar la situació: “Està clar que tothom ho sabia. No sé fins quin punt, perquè això és personal i ho porta cadascú. Els companys l’hem intentat ajudar, hem estat al seu costat, l’hem intentat aconsellar, però qui ho viu és ell i qui s’ho endú a casa és ell.”

 

Ara bé, Busquets té clar que una bona manera d’ajudar-lo és evitar que el públic el xiuli en cada intervenció sobre la gespa del Camp Nou, com ha succeït en els darrers compromisos oficials del Barça. “Com companys, hem fet tot el possible, però com afició hem de fer un pas endavant, ser més positius i ajudar-lo. Hem d’acabar amb aquest rum-rum”, manifesta el jugador blaugrana.

 

Tot i les dificultats, el de Badia veu el seu company portuguès “preparat, perquè el veig entrenar. Veig com n’està, de disposat. Això que passa durant el partit, quan juguem a casa, no és positiu, però evidentment està preparat, mentalment i per les seves qualitats”.

La resta de reflexions de Sergio Busquets

 

El partit contra el Chelsea

“Estem desitjant que arribi. Serà molt dur, exigent i treballat. Però això és la Champions League, juguem davant el campió de la Premier, un equip molt treballat defensivament. Intentarem tenir la pilota i crear ocasions. No serà fàcil, perquè estan molt ben plantats i defensen gairebé tots al seu camp. Anirem pel partit, no especularem, encara que el 0-0 seria bo al final del partit. Un gol d’ells ens faria patir i perdre l’eliminatòria. Anirem, com sempre, a guanyar.”

 

“El Chelsea té recursos suficients per replegar-se al darrere, però també té jugadors per tenir la pilota. Si hagués d’apostar, crec que d’inici tindran el mateix pla. Després, depenent del resultat, faran una cosa o una altra. Hem de saber llegir el partit i aprofitar les nostres qualitats. I, sobretot, no especular.”

 

Lesió d’Iniesta

“Sabem què aporta l’Andrés a l’equip, no només dins el terreny de joc. Dins el camp té coses diferents. Li pots donar la pilota, que sempre sabrà què fer. Sempre ens aporta coses positives. Ell tindrà l’última paraula i esperem que sigui bona perquè pugui comptar per l’entrenador.”

 

Les opcions de Dembélé

“El veig bé, cada cop més desimbolt, més a gust. Amb el hàndicap d’un vestidor nou, companys nous i idioma nou. Crec que s’acabarà adaptant perquè és una persona jove i oberta. Ousmane és un jugador que té qualitats per marcar la diferència, però s’està adaptant, surt d’una lesió i ha jugat pocs partits d’aquesta importància. Serà decisió de l’entrenador. No fa falta que li posem pressió, per tot el què ha passat i per la seva joventut.”

 

La situació de Neymar Jr

“Ell decidirà el seu futur. És un jugador d’un altre equip i no parlaré de suposicions. És parlar per parlar. Tenim un partit important demà com per desviar-nos en altres temes. A mi, personalment, no m’ho ha dit. I si m’ho hagués dit tampoc ho diria. Cadascú té la seva opinió personal. Algú voldrà dir-la i d’altres, com jo, no. Els protagonistes no s’han pronunciat i per mi és un tema tancat. No hi ha més a dir.”

 

Messi a la Premier League?

“Ell està aquí, a casa. Quan ets a casa, tenint tots els factors que tens aquí, amb el vestidor, amb els futbolistes, amb títols, amb un gran projecte, econòmicament ben considerat, guanyador de premis col·lectius i individuals… Tot és positiu i trobar-ho en un altre lloc és molt difícil. Pels que som d’aquí, com jo, és molt difícil. La Premier és una lliga espectacular que potser sí que t’agradaria jugar-la, però si has de posar-ho en una balança, sortir d’aquí és molt difícil.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa