Món Esport
Busquets (i Pellegrino) li torna el control al Barça
  • CA

 

Com està patint el Barça? Quan el pressionen ben amunt. Ha passat en diversos partits aquesta temporada i especialment en els dos últims. Doncs l’Alabès només li ha discutit la primera pilota a l’àrea de Ter Stegen. Després s’ha replegat amb un 4-5-1 aculat, regalant tota la possessió als visitants –un 75%- i el domini absolut. L’estratègia de Mauricio Pellegrino ha estat clarament errònia, i Busquets –que tornava a l’equip titular- li ha donat el criteri perquè tot fluís com en les millors tardes d’estil i eficàcia del Barça. El debat recorrent del model de joc blaugrana agraeix que el rival li regali el cuir i d’un jugador tan singular i intel·ligent com el mig centre de Badia, ja sigui incrustant-se entre el centrals, oferint la passada més adequada, interior o horitzontal, o donant pausa quan cal.

A la represa, Pellegrino ha canviat a un 5-4-1, amb les línies una mica més avançades, però res ha variat. Busquets ha funcionat com un rellotge, ben secundat pels interiors, i el trident ha fet la resta fins arribar al 0-6 –els darrers gols al contraatac- davant la desesperació i desencís dels bascos, que per primer cop aquest curs no han sabut o pogut competir. El caos a l’eix barcelonista de dies anteriors ha desaparegut i l’harmonia s’ha instal·lat en un partit que situa el Barça simbòlicament líders, a l’espera del que faci aquesta nit el Madrid, que a més té dos partits pendents.     

 

Luis Enrique acostuma a dir que els contraris els juguen normalment de dues maneres, les dues radicals, o pressió asfixiant o ben tancats al seu camp, i que les dues tenen les seves complicacions. El tècnic asturià sempre afegeix que ell en prefereix una, però no la diu. Sembla clar que li agrada més els conjunts que els esperen com avui els vitorians. Així que ha estat una tarda plàcida a Mendizorrotza i per a Luis Enrique, que ha complert un triple objectiu: victòria i recuperar les bones sensacions, reservar homes per al duel de dimarts al camp del PSG –Iniesta ha jugat mitja hora- i que Busquets veiés una targeta groga per complir sanció contra el Leganés diumenge que ve i entrar net per al duel de Lliga contra l’Atlètic de Madrid. Només una taca i grossa: la greu lesió d’Aleix Vidal, que pot haver dit adéu a la temporada.

109 gols: Suárez atrapa Luis Enrique

 

També ha estat un dia d’efemèrides. Suárez, amb dos gols, consolida el pitxitxi amb 18 dianes i de pas iguala els 109 gols que va fer el seu entrenador de jugador al Barça: 109. Lògicament, l’uruguaià els ha fet amb molts menys temps, com també és cert que Luis Enrique tot i tenir gol no era un golejador. Així mateix, el Barça ha estat a un pas d’homenatjar sense saber-ho a Laszi Kubala, que avui just fa 65 anys va fer 7 gols ell sol en un partit de Lliga contra l’Sporting de Gijón (9-0). Era l’11 de febrer del 1952 i encara ara és el rècord absolut del club. Aquest tarda el Barça en conjunt s’ha quedat a un gol. No ha pogut ser i la tarda ha acabat desengelada amb l’esgarrifosa imatge del turmell de Vidal. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa