Món Esport
Busquets: “Em vull retirar al Barça”
  • CA
Sergio Busquets, durant el partit entre l'Atlètic de Madrid i el Barça.
Sergio Busquets, durant el partit entre l’Atlètic de Madrid i el Barça. | EFE

El Barça pot estar tranquil: després de renovar fins al 2023, Sergio Busquets té clar que vol retirar-se al Camp Nou. El migcampista de Badia mai no ho ha negat, però aquest dimarts ho ha deixat més que clar en les entrevistes als principals diaris esportius catalans l’SPORT i el Mundo Deportivo. “Mai m’he vist en un altre lloc. Sempre he dit que millor que aquí no estaré enlloc. El club i jo estem fets l’un per l’altre. Puc gaudir d’estar a casa meva, de jugar en el millor club del món, de compartir vestidor amb els millors futbolistes de món, de lluitar cada any per tots els títols i d’aconseguir la majoria d’aquests. Això no ho podria tenir en cap altre lloc”.

 

Busquets no amaga la seva voluntat de formar part del selecte grup dels One Club Man: “Crec que ho seré, sí. És cert que en el futbol actual han aparegut una gran possibilitat d’opcions després de deixar de competir a l’elit, com les de jugar en lligues exòtiques i diferents, però ara mateix no m’ho plantejo”. Fa uns anys, el català va assegurar que només deixaria el Barça per Pep Guardiola; ara no ho pensa (“només vaig dir que m’ho pensaria”, es defensa), tot i que segueix destacant el gran impacte que el tècnic de Santpedor va tenir en la seva carrera. “És únic en la seva manera de llegir els partits i transmetre les seves idees. L’aprecio moltíssim. Valoro moltíssim la influència que va tenir en mi. Em va donar una gran oportunitat, va confiar en mi i em va permetre ser partícip del millor Barça de la història, d’un equip amb uns futbolistes enormes dels quals vaig aprendre molt”.

 

A banda del seu futur, Busquets, que aquest cap de setmana passat va jugar el seu partit número 500 amb la samarreta blaugrana, també ha valorat altres aspectes de l’actualitat culer. En relació a l’obsessió amb la Champions League, el migcampista de Badia ha demanat prudència: “La gent es va il·lusionar molt amb el discurs de Messi, però és un torneig molt complicat. Els aficionats s’ho van prendre massa a la valenta. És una realitat que els últims anys no hem estat bé i hem d’estar preparats per intentar capgirar la situació”. L’actual segon capità del Barça, només per darrera (precisament) de l’argentí, ha explicat que per a ell “va ser un orgull” entrar en el grup de capitans quan es va retirar Carles Puyol. “Era impossible dir ‘no’. M’havien escollit a mi per davant d’altres jugadors extraordinaris”, se sincera.

 

“És difícil que torni a sortir una generació de futbolistes de la Masia tan gran com la nostra”

 

Com a líder de la plantilla, Busquets té l’obligació i la responsabilitat d’apagar focs com el de la indisciplina d’Ousmane Dembélé. “No crec que sigui tan difícil com ha semblat des de fora. És un bon noi, és jove, ha vingut des de fora i requereix un procés d’adaptació. És un grandíssim jugador i volem ajudar-lo. Ens pot donar moltíssim”. “He parlat amb ell, no com a capità, sinó com a company. L’aturada de seleccions ha fet que s’analitzi excessivament el que va passar. Ell té ganes d’aportar coses i no tinc cap dubte que ho farà”, reconeix.

 

Com a una de les millors perles que ha sortit de la Masia, però, a ell se li dona millor reflexionar sobre la situació del futbol formatiu culer des d’un punt de vista objectiu: “Cal tenir en compte la sort que va tenir el club amb la generació de futbolistes que va sortir. És difícil que es torni a repetir i hem de ser conscients d’això. A partir d’aquí, influeixen molts factors: el nivell dels jugadors, que aquests tinguin la sort de trobar gent preparada que els puguin dirigir bé, que es confiï en ells per al primer equip, que les necessitats d’aquest les puguin suplir els futbolistes del filial, que al Barça B es facin les coses bé, que els futbolistes siguin conscients del que volen i de l’oportunitat que estan vivint i que estiguin preparats quan la tinguin. No han de pensar que tenen un bon nom o que són els nous Xavi, Iniesta o Valdés. Fer el pas cap al primer equip del Barça és molt difícil. Has de lluitar contra els millors del món en el teu lloc“, sentencia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa