La botiga del Barça més històrica obre les portes

Aquest dijous el club inaugura la Barça Store Canaletes, en la qual hi ha moltes referències als primers anys de l’entitat

El Barça ha obert “més que una botiga” al número 124 de La Rambla. Aquestes paraules són les que ha utilitzat Juli Capella, arquitecte del disseny del local, per a definir la nova Barça Store Canaletes. El fet és que, més enllà de totes les col·leccions de roba i marxandatge que s’hi poden trobar, l’espai presenta un cúmul de referències als primers anys del club blaugrana en els quals, entre altres costums, els seguidors s’acostaven precisament a l’edifici on s’ha ubicat la botiga a seguir els partits. A inicis del segle XX, en aquell local es trobava el diari Las Noticias, que informava a través d’unes pissarres dels resultats de la jornada. Els seguidors culers hi anaven a seguir i celebrar els primers triomfs de la història del Barça.

Així és la nova botiga

L’any 1945, l’edifici va passar a ser l’Hotel Montecarlo i la botiga ha volgut respectar algun dels seus espais per mantenir viva la seva història i, en relació, la dels inicis del Barça. La nova Barça Store mescla el passat amb un disseny contemporani i les noves tecnologies per aconseguir un local ple de detalls immersius en el món blaugrana. L’entrada ja n’és una clara prova, amb una rèplica de la Font de Canaletes, a un costat, i un holograma amb futbolistes del primer equip que donen la benvinguda.

La sala més emblemàtica es troba a la planta superior, en la part més exterior. El Barça l’ha volguda dedicar a la història del club i s’hi poden trobar des de cartells antics fins a un futbolí que enfronta el Barça amb figures representatives de la tradició catalana. En contraposició, l’espai més vinculat al Barça actual es troba a la part central de la planta principal, en la qual uns panells creen l’efecte de les graderies del Camp Nou. El visitant es pot moure per l’interior i sentir, a escala molt reduïda, l’ambient del feu blaugrana.

En la botiga es troben repartides les diferents línies de productes. A la planta superior, hi ha una part dedicada en exclusiva a la secció de futbol femení del club. La línia de producte creada en honor a Johan Cruyff, amb el nom ‘Gallina de Piel’, es troba a la mateixa planta, a l’entrada de la sala històrica. Pel que fa a innovació, a la planta inferior hi ha dos taulells en els quals el comprador pot personalitzar els seus productes al seu gust. La botiga, en definitiva, és una fusió del futur amb els orígens que val la pena visitar.

Més informació

Nou comentari