El Barça ha empatat contra l’Atlètic al Wanda Metropolitano gràcies a un gol de Luis Suárez a la recta final del partit (1-1). Ha aparegut l’uruguaià per fer callar el nou estadi matalasser, inundat, de manera sobrenatural, amb banderes d’Espanya. El charrúa ha tret l’instint assassí per enviar el cuir al fons de la xarxa amb una rematada de cap canònica. El Barça ha salvat un punt a un dels camps més difícils de primera i manté una distància prudencial respecte els seus rivals.

No era una bona data per visitar el nou camp de l’Atlètic de Madrid, rival directe a la lluita per la Lliga. El virus FIFA, els milers de quilòmetres a les cames dels futbolistes internacionals i el poc temps de preparació que ha tingut Valverde han perjudicat un Barça fluix al Wanda, que s’ha ennuegat per moments amb el menú, la vaixella i les estovalles del Cholo. S’ha regat la gespa i s’ha inundat la graderia de banderes espanyoles però Simeone ha presentat un golàs de Saúl com a plat estrella. El migcampista matalasser ha superat Ter Stegen des de la frontal amb un xut ajustat al minut 21 després de dues aturades fantàstiques del porter alemany.

S’ha entestat el Barça a trobar a Messi. Sembla que tots els camins dels culers acaben a l’argentí, com si es tractés de Roma. No paren els companys a buscar-lo i avui s’ha trobat, una vegada i una altra, amb la teranyina defensiva de l’Atlètic, el pal o Oblak. El crac del Barça ha estavellat el cuir a la fusta al 57′, en un llançament de falta que no ha entrat per centímetres. S’ha engegat l’argentí (i de retruc el Barça) a la segona meitat, però no ha estat suficient per remuntar el matx.

Sí per empatar-lo: l’aparició de Suárez ha alleujat l’afició barcelonista. El Barça ha merescut molt més a la segona part, sobretot gràcies a les entrades de Sergi Roberto i Deulofeu que han revitalitzat l’activitat ofensiva culer. Ningú entén que André Gomes hagi completat els 90 minuts a l’extrem, opció tan absurda com sorprenent. No ha funcionat i a partir de Deulofeu i Sergi Roberto, el Barça s’ha activat fins que ha trobat el gol de l’empat. No ha aconseguit el Barça remuntar però les sensacions finals deixen un regust dolç a l’empat. El Barça continua invicte després de visitar un dels camps grans de la Primera Divisió. Bon profit, Cholo!