Món Esport
Benedito formalitzarà el vot de censura el proper 1 de setembre
  • CA

El vot de censura ja té data i pregunta. Agustí Benedito, l’impulsor de la moció contra la junta directiva del Barça, presidida per Josep Maria Bartomeu, ha anunciat que l’inici de tot el procés serà el proper divendres 1 de setembre. Aquell dia, l’equip de l’excandidat sol·licitarà les paperetes per iniciar els tràmits, unes butlletes que els hauran de ser entregades durant els següents cinc dies hàbils.

Per tant, el dia límit per iniciar la recollida de les 16.500 signatures per avalar i fer oficial el vot de censura serà el divendres 8 de setembre. A partir d’aquell moment, l’excandidat disposarà de 14 dies hàbils per agrupar tots els suports necessaris per a la votació final, que podria situar-se el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre o, una setmana després, el cap de setmana del 7 i 8 del mateix mes.

 

Per a les signatures, l’equip de Benedito sol·licitarà dos punts de recollida a l’estadi durant els dos partits oficials, com a mínim, que es disputaran al Camp Nou. El cap de setmana del 9-10 de setembre, el Barça rep l’Espanyol -en la tornada de seleccions-, mentre que deu dies després, en la jornada intersetmanal del 19-20 de setembre, els barcelonistes reben l’Eibar. Per aquest moviment, l’excandidat ha admès que “el club està disposat a cedir-nos aquests dos espais”.

 

Agustí Benedito i Josep Campmajó, en roda de premsa. | Jordi Borràs

“Un percentatge altíssim d’èxit”

 

Agustí Benedito s’ha mostrat convençut que el vot de censura serà tot un èxit. “El percentatge és altíssim d’aconseguir les signatures. En el vot, percentatge d’èxit encara és més alt”, ha manifestat. “Des del dia 8 són molts els socis que se m’atancen i em diuen que tot això és molt difícil. Però estic en el convenciment que el vot de censura se celebrarà. Sabeu que tinc experiència, sé que 18.000 signatures són molt difícils de fer, però tampoc tenim una referència clara dels vots anteriors”, ha afirmat.

 

Benedito ha explicat, a més, que la seva campanya d’adhesions ja ha superat els 10.000 suports marcats com a necessaris per a tirar endavant la moció de censura contra la directiva blaugrana. Actualment, l’empresari disposa d’11.006 adhesions a través de la pàgina web i d’un telèfon fix. “L’adhesió té més mèrit que la signatura”, ha expressat el promotor.

 

Conforme amb la posició de Laporta o Freixa

 

L’excandidat a la presidència els anys 2010 i 2015 ha insistit en la conveniència que l’expresident Joan Laporta o l’exdirectiu Toni Freixa prenguessin partit i donessin suport a vot de censura. “Aniria molt bé que Laporta fes un pas endavant, o el mateix Toni Freixa. Qualsevol persona de rellevància serà molt benvinguda”, ha dit. Ara bé, tampoc els reclamarà la participació: “Si s’estimen mantenir aquesta posició de prudència o distància, estaran en el seu dret. Però el clam és súpermajoritari i les possibiltiats són altíssimes que tiri endavant.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa