Benedito anuncia el vot de censura contra la directiva de Bartomeu

L'excandidat a la presidència del Barça (2010 i 2015) assegura disposar de les adhesions suficients per tirar endavant el vot de censura contra la junta directiva blaugrana

Agustí Benedito anuncia el tercer vot de censura de la història del Barça. De fet, l’empresari ha fet pública la seva intenció de tirar endavant la iniciativa un cop començada la nova temporada futbolística, aprofitant l’assistència de socis al Camp Nou per aconseguir les 16.500 signatures necessàries per activar el referèndum. Benedito veu inviable assolir els avals durant l’època majoritària de vacances, tot i haver superat el número d’adhesions previstes a la seva campanya. “És trascendent que tingui èxit. És fonamental que hi hagi partit a l’estadi”, ha afirmat.

Un cop recollides les paperetes oficials a les oficines del club, l’excandidat disposarà d’un període de 14 dies hàbils per aconseguir les signatures, tal i com recullen els Estatuts de l’entitat blaugrana, una limitació que obliga els promotors dels vots de censura a accelerar el procés d’agrupació de suports. És per aquest motiu que Benedito vol esperar a l’inici de la nova temporada per assolir l’objectiu. Ara bé, l’empresari és optimista: “Abans que acabi l’estiu el Barça tindrà interposat el tercer vot de censura de la seva història.”

 

Benedito no ha anunciat la data d’inici de recollida de signatures, però sí que n’ha confirmat un condició: “Ni el Gamper, ni la Supercopa d’Espanya van inclosos en l’abonament. Haurem d’anar a un partit de Lliga, però ho confirmarem amb el calendari.” Amb aquest requisit, l’excandidat ha valorat dos períodes, l’última setmana d’agost i entrat el mes de setembre, un cop superada la primera aturada de seleccions.

“Un mes després, tanquem la iniciativa. I la tanquem superant, de molt, les expectatives que teníem”, ha explicat, després que el 8 de juny passat obrís el web votdecensura2017.cat i el telèfon particular per assolir les adhesions necessàries per a copsar l’opinió del soci blaugrana envers el vot de censura contra la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu. “Ha estat un mes intensíssim, d’estar en contacte amb milers de socis del Barça que, per tot tipus de mitjans, han entrat en contacte amb mi per mostrar-me l’interès massiu i majoritari. Avui, més que mai, la massa social del Barça està exigint un vot de censura”, ha manifestat de manera contundent.

 

Demana el recolzament de tot l’entorn

 

Agustí Benedito ha demanat al recolzament explícit als excandidats i possibles membres de la oposició per assolir les 16.500 signatures un cop iniciat el procés. Amb noms i cognoms, l’empresari ha mostrat “la necessitat que ho fem junts és molt important” i ha emplaçat Joan Laporta, Toni Freixa, Manifest Blaugrana, Seguiment FCB, Víctor Font i Jordi Farré a donar-li recolzament. “Oportunitats com aquesta no en tindrem gaire més”, ha evidenciat.

 

9.817 adhesions i 228.000 euros

 

Josep Campmajó, responsable logístic de la iniciativa i del futur vot de censura, ha explicat l’evolució de les adhesions a la campanya i ha acreditat haver tancat el recompte, a dia 10 de juliol, amb 9.817 suports, 7.000 menys dels necessaris per poder iniciar legalment el procés de vot de censura. “Ara arriba l’hora de la veritat. Tenim a tocar la possibilitat de fer-los dimitir”, ha expressat Benedito.

 

Un cop iniciat el procés, Benedito disposarà d’una seu principal, situada a Barcelona, tres seus territorials a Girona, Tarragona i Lleida i nou subseus instal·lades arreu del territori català, que tindran un cost aproximat de 159.000 euros. Campmajó també ha explicat la necessitat de disposar de voluntaris, d’una norantena de vehicles i d’una empresa de paqueteria contractada, amb un cost de 69.000 euros. En total, la campanya de Benedito preveu una despesa de 228.000 euros.

Nou comentari