Món Esport
Bartomeu: “Va ser una de les decisions més difícils com a president”
  • CA
Josep Maria Bartomeu, durant el Congrés Mundial de Penyes. | Jordi Borràs

Josep Maria Bartomeu ha volgut justificar la decisió presa durant la jornada de diumenge de disputar el partit de Lliga davant Las Palmas a porta tancada mentre Catalunya vivia un estat d’excepcionalitat marcat per l’actuació dels cossos de seguretat. El president del Barça ha cregut convenient recordar el compromís del club amb el país abans d’explicar que la determinació presa “va ser una de les decisions mes difícils que he hagut de prendre com a president del Barça”.

El màxim mandatari del club ha admès entendre que “els nostres socis i aficionats preferissin suspendre el partit” i ha lamentat “les molèsties que aquesta decisió hagi pogut causar als nostres aficionats”, però també ha estat clar a l’hora de valorar la crítica majoritària produïda en les darreres hores, en la qual s’ha posat en dubte el lema ‘més que un club’. “No hi estic d’acord. Que tants països vegin el partit i es preguntin què passa al Camp Nou, que vegin la imatge d’un partit de futbol en un camp completament buit, suposa un acte de responsabilitat i una manera de fer visible el rebuig. Això només ho pot fer el Barça”, ha fet constar.

 

 

Bartomeu ha explicat que el club “havia de prendre una decisió que fes visible la nostra indignació” i que, per aquest motiu, va demanar l’ajornament del partit a la Lliga. “Vam plantejar-nos molt seriosament el fet d’ajornar el partit, però la Lliga no va acceptar la nostra petició”, ha afirmat. “Ho vam tractar amb diferents estaments, la directiva, els executius, els tècnics i els jugadors i vaig decidir que jugaríem el partit, però de manera excepcional, a porta tancada”

Preguntat per la possibilitat de no presentar-se a l’enfrontament i suspendre el partit de manera unilateral, decisió que defensaven les diverses plataformes i associacions de socis per tal de preservar la dignitat del poble de Catalunya, Bartomeu ha puntualitzat que “anul·lar el partit hagués estat una notícia d’un minut, però amb noranta minuts sense públic vam aconseguir que se’n parlés”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa