Món Esport
Bartomeu, sobre Griezmann: “No puc dir res, al juliol parlarem de gent que arriba”
  • CA

El món del futbol viu, cada estiu, un serial en el mercat de fitxatges. Aquest any sembla, de moment, que el protagonista serà Antoine Griezmann. El Barça el vol i el futbolista no té clar encara si jugarà amb la samarreta blaugrana o seguirà vestint la blanc-i-vermella de l’Atlètic de Madrid. El president del club, Josep Maria Bartomeu, ha esquivat les preguntes sobre el francès en una entrevista a Catalunya Ràdio, sense deixar clar quin serà el futur del davanter: “No puc dir res. Estem preparant la temporada vinent, però hem d’acabar el juny. Al juliol ja parlarem de gent que arriba i que marxa. Ell té contracte amb aquest club i el Barça té respecte màxim per l’Atlètic de Madrid.”

Després d’admetre que havia parlat amb el seu representant el passat mes d’octubre, Bartomeu ha deixat clar que, de possibles fitxatges, se’n seguirà parlant. “Sortiran molts noms. Hi estem acostumats, ho sabem, passa en cada finestra”, ha manifestat. També per a les possibles sortides, com el cas d’Andrés Gomes, a qui el president protegeix: “És un jugador amb una gran qualitat, molt seriós, responsable i admirat pels companys, perquè és molt generós. Ha tingut menys minuts que d’altres. Ha aportat tant com ha pogut. Va dir que patia, perquè la seva expectativa no s’estava complint. Però sempre ho dic, han d’anar poc a poc, el Barça no és fàcil, té moltes complexitats.”

 

Aquestes són les reflexions esportives més interessants de l’entrevista de Bartomeu a Catalunya Ràdio:

 

Nota de la temporada

“Aquesta temporada és un 9, no li podem posar un 10, però és un excel·lent. Gaudim el doblet i els èxits de les seccions.”

La desfeta a Roma

“Tots els culers vam estar decebuts, també el propi Ernesto i els jugadors. Aquell dia volíem trencar-ho tot, és normal. Però en pocs dies vam sobrepassar la desfeta guanyant partits i seguint invictes a la Lliga.”

 

Ernesto Valverde

“No hem dubtat. Quan el vam fitxar l’estiu passat ja el coneixíem i teníem molt clar que el volíem. És un entrenador intel·ligent, que té la idea de futbol molt clara i sap llegir els partits. Ho ha demostrat.”

 

Comiats de jugadors

“Sap greu que marxin. Quan marxa Carles Puyol deixa un buit important, Xavi també. I ara l’Andrés. Era una assignatura pendent, fer comiats a l’alçada. Ara bé, són jugadors que tornaran. Puyi tornarà, Xavi serà entrenador i Iniesta té un contracte indefinit. Té un parèntesi dels anys que estarà fora, però tornarà al club a fer altres tasques.”

 

Iniesta

“Hem intentat que es quedés un o dos anys més, perquè encara té futbol, però és la seva reflexió personal i li hem de desitjar sort allà on vagi sabent que tornarà perquè té contracte.”

 

Arthur Melo

“Fa mesos vam signar una opció perquè en el moment que considerem oportú el puguem portar. Quan els tècnics creguin que pot venir exercirem l’opció.”

 

Yerry Mina

“És molt jove i va venir d’una lliga que no és europea, menys competitiva. S’ha d’adaptar. Els tècnics han de decidir què volen fer amb els jugadors que tenen.”

 

Sergio Busquets

“És un jugador fonamental pel seu joc i per allò que aporta. És jove. No puc explicar què fem i si algun dia hi ha notícia ja l’anunciarem.”

 

Samuel Umtiti

“Duu dos anys amb nosaltres i aquest tercer any és quan l’hem de renovar. N’hem parlat. No ho dic jo, toca per calendari. Quan va venir era desconegut i ara el Camp Nou l’estima. Però bé, el Barça té equilibris salarials que s’han de respectar, la seva progressió ha de ser l’adequada. No podem saltar tres escales més ràpid del què toca.”

 

Contracte de Messi

“Messi acaba el 2021, però crec que encara el renovarem. És normal que amb prudència hagi renovat per quatre anys. Leo ja està vinculat per sempre a aquest club, s’hi sent com a casa. És un home d’un sol club i serà el millor representant del Barça arreu.”

 

Capacitat econòmica per fitxatges

“El Barça és un dels clubs més grans del món, dels dos o tres que més ingressa. Els culers tenim aquesta sort. Ens podem permetre inversions, que podem pensar que són desmesurades, però el món del futbol s’ha tornat boig. Això no ho comencem nosaltres, van pagar 222 milions d’euros. I això ha fet una gran espiral inflacionista. I hem de pensar que competim amb clubs que tenen recursos il·limitats, que fitxen a cop de talonari. El Barça no és així, no ho fem.”

 

Barça B

“És molt difícil que els filials estiguin a Segona A. Estem lluitant per això. Una part de la formació és que competeixin al més alt nivell. Tenim un filial del qual hem de xuclar jugadors pel primer equip. L’any que ve Ernesto ho té clar.”

 

Sous dels juvenils

“S’han pujat els sous en percentatges molt alts, duplicats o triplicats. Volem retenir talent. Al Barça cobraran menys que a altres clubs, però tindran una trajectòria molt diferent, tindran ADN Masia. Crec que ara hi ha una oportunitat pels jugadors que pugen amb les sortides de Xavi i Iniesta.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa