Món Esport
Bartomeu: “Si Guardiola es presentés per ser president del Barça, el votaria”
  • CA
Josep Maria Bartomeu, en una imatge d’arxiu. | FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu ha passat pels micròfons de El Partidazo de Cope, on ha repassat l’actualitat blaugrana i ha deixat alguns titulars. D’una banda, l’actual president al Barça, que no es podrà presentar a les eleccions del 2021 pels estatuts del club, ha assegurat que estaria encantat que Pep Guardiola fos el seu substitut en el càrrec. “No crec que Piqué i Guardiola es presentin per separat, haurien de presentar-s’hi junts perquè seria la bomba. Guardiola és un geni com a entrenador i, si s’hi presentés, per descomptat que el votaria“, ha declarat Bartomeu en relació a aquest assumpte.

 

D’altra banda, el màxim dirigent culer també ha aprofitat l’avinentesa per fer un pas endavant i defensar la llibertat d’expressió al Camp Nou després de les constants mostres d’apropament de l’afecció blaugrana cap als presos polítics independentistes. “El Barça sempre ha estat un espai de llibertat i es permet qualsevol mena de manifestació sempre que no inclogui insults. Llibertat d’expressió. Jo no sé quin missatge es mostrarà contra el Madrid, la seguretat del club permet qualsevol entrada i seguirà sent així. Llibertat d’expressió, democràcia i respecte”.

 

Sobre l’1 d’octubre, el president culer ha reconegut que “va ser un dia molt difícil, juntament amb quan van morir Tito Vilanova, Cruyff…”. “Vam haver de prendre decisions importants. Hi va haver violència contra la gent i vam decidir jugar a porta tancada. No hi ha política al club, mai m’han dit que em posi el llaç groc, jo no el porto, però estem en contra de la presó provisional. El que passa amb Sandro Rosell no es pot justificar, el veig a través d’un vidre, però està fort”, ha valorat. Tot i la repressió de l’Estat contra Catalunya, Bartomeu no creu que Espanya sigui “una dictadura”: “És una democràcia, tots exercim el dret a vot”.

 

“Neymar no m’ha trucat mai per dir-me que vol tornar”

 

A més, Bartomeu també ha negat qualsevol trucada de l’entorn de Neymar per oferir-se a tornar a vestir la samarreta blaugrana: “Mai m’han trucat per tornar, mai. Ni el seu pare ni el mateix jugador m’han trucat per dir-me que volen tornar. El Barça ha pres les seves decisions: vam fitxar Coutinho i Dembélé. Amb els diners de la seva clàusula de rescissió vam incorporar dos jugadors més joves i estem molt contents amb ells. Neymar és un fora de sèrie, té molt talent i ha guanyat títols a França. La decisió la va prendre el PSG, nosaltres no el volíem vendre”.

 

Per últim, el màxim dirigent del Barça ha avançat que li agradaria “anunciar la renovació de Jordi Alba i Ivan Rakitic entre els dos partits contra el Lió”, però “hem d’esperar que el club tingui una nova capacitat econòmica”. Bartomeu, a més, té clar que vol que Valverde continuï la temporada vinent “encara que no guanyem cap títol”: “Vull que continuï perquè la feina d’un entrenador no és un any, i ara arriben jugadors joves. El veig més relaxat, l’any passat estava més tens. Estem molt contents amb ell, ha aconseguit una unitat en el grup molt gran. Té contracte per a l’any vinent, ell està content aquí, els jugadors estan contents i l’afició també”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa