Bartomeu, sobre l’operació Neymar: “El Barça ha fet tot el possible”

El president del club blaugrana assegura que es va treballar per incorporar el brasiler fins a l’últim moment

Josep Maria Bartomeu ha confirmat que tant el Barça com Neymar han “fet tot el possible” per tornar a unir els seus camins, però “les peticions del PSG eren inassumibles”. En l’entrevista que el president blaugrana ha concedit als directors dels principals diaris esportius catalans –Santi Nolla, de Mundo Deportivo; Ernest Folch, d’Sport i Toni Romero, de L’Esportiu– a Barça TV, ha parlat de diferents temes de l’actualitat blaugrana.

“Hi ha un moment que el director esportiu del PSG, Leonardo, obre la porta a negociacions”, ha explicat Bartomeu sobre l’origen de les negociacions entre el Barça i el club francès per Neymar. Ha volgut remarcar que “va ser una decisió esportiva” davant “una oportunitat de mercat”, i que, en qualsevol cas, la possible arriba de l’extrem brasiler “era un extra”. El president del Barça ha explicat que “la planificació de l’equip estava feta fa molt de temps i la vam seguir”.

El màxim directiu del club blaugrana ha confessat també que De Ligt era un objectiu del Barça però el futbolista “va triar un altre club”. Tot i això, ha reconegut que “estic molt content. Espero molt d’aquesta temporada”. Sobre la confecció de l’equip, Bartomeu diu que els ha quedat el que volien, una plantilla “curta, perquè puguin pujar jugadors del B, però molt competitiva”.

Sobre l’Espai Barça: “El pressupost de l’Espai Barça podria arribar als 685 milions. La xifra del pressupost ha canviat perquè els costos són diferents de fa 5 anys i hem augmentat una mica el sostre de construcció i també hem d’abordar treballs al barri de les Corts, que el 2014 no estaven previstos. Els ingressos ‘extra’ que vam veure el 2014, els estem aconseguint i creiem que podem aconseguir més, a través de noves vies.”

Sobre la proposta de Víctor Font d’integrar el vot electrònic en el club: “És un debat que existeix al club des de fa temps. Hem tingut experiències dolentes com la de la Cambra de Comerç, que no han estat prou fiables. Però per què no introduir-lo. Quan la tecnologia i el software siguin fiables, al Barça, evidentment, introduirem el vot electrònic. Ens estem plantejant que el vot a les eleccions a la presidència del Barça es pugui fer des de diferents seus arreu del territori.”

Sobre l’economia del club: “Per aquesta temporada presentarem un pressupost al voltant de 1.060 milions d’euros d’ingressos. El nivell de deute és normal i compleix les ràtios estatutàries. L’any passat vam generar quasi 180 milions de beneficis bruts, amb uns beneficis acumulats de 153 milions i un deute net al voltant 160 milions d’euros. Si afegim l’Espai Barça, aquest deute és de 217.”

Més informació

Nou comentari