Món Esport
Bartomeu ratifica Setién i assegura que Messi “es retirarà al Barça”
  • CA

Tal com va fer després del triomf del Barça al camp del Vila-real, Josep Maria Bartomeu ha aprofitat les entrevistes a RAC1 i Catalunya Ràdio per ratificar la seva confiança en Quique Setién i mostrar-se optimista amb la renovació de Leo Messi, els dos principals assumptes esportius que marcaran l’agenda blaugrana aquest estiu. A més, el president culer també ha titllat “d’improbable” la possibilitat que el club recuperi Neymar Jr o fitxi Lautaro Martínez tenint en compte les conseqüències econòmiques que han acompanyat la pandèmia del coronavirus.

“Calia un impuls nou a l’equip i al vestidor. Vam apostar per Quique Setién, un ferm defensor del model del Barça. Ha portat nous aires i noves idees. Continuarà la temporada vinent, ja que té contracte. Ja sabem que la figura de l’entrenador depèn molt dels resultats, però ara per ara estic molt satisfet amb l’evolució de l’equip. Espero que continuï així”, ha afirmat amb rotunditat en relació amb el tècnic càntabre, que ha aconseguit que “en els dos últims partits la imatge de l’equip hagi estat molt bona”. D’aquesta forma, i si no es produeix un desastre a la Champions, Bartomeu ha deixat clar que no té la intenció de canviar d’entrenador de cara al seu darrer any de mandat.

La reacció del conjunt blaugrana, però, ha arribat tard. “Hem de reconèixer que no hem tingut l’encert de guanyar tots els partits. Els tres empats ens han perjudicat. Els rivals competeixen i també tenen els seus objectius. No hem pogut ser millors”, ha argumentat abans de denunciar els favors arbitrals al Reial Madrid, que estan han marcat el retorn de la Lliga i han provocat que el conjunt blaugrana consideri que “matemàticament, el títol no està perdut, però és molt difícil”: “Estic molt a favor del VAR. Hem d’ajudar els àrbitres i soc un ferm defensor del vídeoarbitratge. Rubiales també. Després de l’aturada, però, moltes decisions han afavorit el mateix equip. Tothom ha vist el que ha passat”.

“Messi es retirarà al Barça”

A més, Bartomeu també s’ha mostrat optimista amb la renovació de Leo Messi encara que la Cadena SER va assegurar la setmana passada que l’argentí té la intenció d’abandonar el Camp Nou l’estiu del 2021. “Ell ha dit moltes vegades que vol retirar-se al Barça. Messi és el millor jugador de la història i tenim la voluntat de renovar el contracte que finalitza el 2021. Li queden molts anys de futbol i marxarà del club amb un altre president, no amb mi”, ha dit abans de reiterar que manté una bona relació amb el capità: “M’agrada parlar sovint amb els jugadors, no només amb el Leo. Tenim molts temes sobre la taula, com per exemple la crisi econòmica que estem travessant”.

De fet, els problemes amb els ingressos, que han patit una davallada per culpa del coronavirus, provocaran que aquest estiu sigui “poc probable” que el Barça i la resta de clubs d’Europa puguin dur a terme inversions elevades per fitxar futbolistes. “Ens reforçarem, però amb intercanvis. També cal remarcar que ja hem fet fitxatges, com Trincao, Pedri o Pjanic. Tinc moltes ganes de veure’ls amb la samarreta blaugrana. Serà difícil posar diners en operacions aquest estiu”, ha respost quan ha estat qüestionat pels noms propis de Neymar Jr i Lautaro Martínez. “La situació econòmica és complicada per a tothom”, ha afegit.

Entre altres aspectes, Bartomeu ha revelat que “estem lluitant perquè la tornada contra el Nàpols es disputi al Camp Nou, encara que això dependrà de la situació sanitària a Europa”, ha reivindicat que la venda d’Arthur a la Juventus es basa en raons econòmiques, però sobretot esportives, ja que “no és cert que l’operació s’hagi produït únicament per quadrar comptes”, i s’ha posicionat a favor de la permanència de l’Espanyol a Primera: “Com més equips catalans estiguem a Primera, millor. No només l’Espanyol. El Girona, el Nàstic, el Sabadell…”. A més, també ha reconegut que a ell li encantaria que Pau Gasol tornés al Palau Blaugrana. “A mi m’encantaria. El Pau Gasol és una estrella mundial, ell ja ho sap. I a ell també li agradaria. El bàsquet europeu, però, no té els mitjans que té l’estatunidenc, ell pot obtenir molt bons contractes a l’NBA”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa