Bartomeu no dimiteix ni convoca el vot de censura

La directiva del Barça es manté en el càrrec en espera de la resposta del Procicat al protocol per celebrar el referèndum els dies 1 i 2 de novembre en una única seu, el Camp Nou

La capacitat de resiliència de Josep Maria Bartomeu no té límits. Ni ell ni la seva directiva dimiteixen. Com a mínim, de moment. La reunió que ha mantingut la junta del Barça aquest dilluns, que ha començat al voltant de les dues del migdia i ha finalitzat passades les sis de la tarda, ha acabat sense pas al costat dels màxims dirigents blaugrana. El president i el seu equip tampoc no han pres cap decisió en ferm sobre el vot de censura que està previst, encara, per als pròxims dies 1 i 2 de novembre; han preferit esperar que el Procicat, que és qui ara té la pilota a la seva teulada, es posicioni en relació amb el protocol de celebració del referèndum en una única seu que va presentar el club aquest diumenge al vespre.

Aquest mateix dilluns, Bartomeu ha comparegut telemàticament davant els mitjans de comunicació per oferir el punt de vista de la directiva en relació amb tots els fronts que té oberts, però sobretot amb el del vot de censura. Cal recordar que, segons els terminis fixats pels estatuts, la junta del Barça té fins aquest dimarts a les nou del matí per convocar els socis a votar els pròxims diumenge i dilluns, ja que ho ha de fer amb cinc dies d’antelació. Si no ho compleix, tant Jordi Farré com Més que una Moció ja han anunciat que emprendran accions legals. Només un possible ajornament del referèndum als dies 2 i 3 de novembre –és a dir, un dia més tard del previst– donaria marge legal club fins al pròxim dimecres.

La principal via d’escapament per a Josep Maria Bartomeu, la que segurament és més benvinguda a la zona noble del Camp Nou i, de fet, la que molt probablement li permetrà acabar la setmana sense dimitir ni convocar el vot de censura, és que la Generalitat de Catalunya decideixi que les restriccions per contenir el coronavirus, el risc de rebrot del qual continua disparant-se, són incompatibles amb la celebració d’una jornada democràtica com planteja el Barça per al cap de setmana de Tot Sants, amb el vot centralitzat al Camp Nou. En aquest escenari, el més normal seria que l’executiu demanés al club que instaurés totes les mesures de prevenció necessàries i li concedís els 15 dies que va demanar per dur a terme un referèndum en les condicions adequades.

Tres membres de la directiva volen dimitir

Encara que en la compareixença davant els mitjans Bartomeu hagi manifestat que “tots els directius pensem el mateix”, TV3 ha informat que en la reunió d’aquest dilluns tres membres de la junta han manifestat la seva voluntat de dimitir. Han estat, segons la televisió pública catalana, el vicepresident primer Jordi Cardoner, el directiu responsable del primer equip de futbol Javier Bordas i el directiu responsable del femení, el filial i els juvenils Xavier Vilajoana.

Més informació

Comentaris

  Ricard Octubre 26, 2020 7:30 pm
  Esperpèntic i patètic final de la directiva més impopular dels darrers decennis.
  Raül Octubre 26, 2020 8:05 pm
  Això és un incompliment flagrants dels estatuts del Barça i un delicte.
  Lleidatà Octubre 26, 2020 8:31 pm
  Aquest home ha perdut el nord.
  a part d'emprenyar-vos Octubre 27, 2020 11:30 am
  s'hauria d fer quelcom.....potser denúncies una darrera l'altre?..però denúncies formals, q no quedin en simples amenaces...aquest nobita presenta tots els tics dels polítics tant nyols com catalans....a darrera hi tenen "el poder al ombre" q els recolza

Nou comentari