Món Esport
Bartomeu: “Messi i la resta de capitans van acceptar la rebaixa salarial des del primer moment”

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat que els capitans del primer equip de futbol es van mostrar favorables a la rebaixa salarial “des del primer moment”, i que sempre va intentar que fos “una cosa acordada i no imposada”. “El divendres 20, amb Òscar Grau, vam fer una videoconferència amb Messi, Busquets, Piqué i Sergi Roberto i els vam dir que volíem que es reduïssin el salari fix, no el variable, mentre durés l’estat d’alarma. Van dir que sí des del primer moment, que ho veien bé. Han passat deu dies fins a l’acord final, però des del primer dia hi havia un ‘sí’. Si no, hauria optat per un ERTO. Però ara hi ha cap expedient, sinó un acord privat amb ells”, ha declarat en una entrevista a Mundo Deportivo.

A més, ha assegurat que a aquesta rebaixa del 70% s’afegeix “un 2% per compensar els empleats”, i que la reducció suposa  “uns 14 milions” al mes “del salari net del primer equip” i de “dos milions” de la resta d’equips. “En total, 16 milions de rebaixa al mes. Si l’estat d’alarma dura un mes, serà una rebaixa del 5,75% del salari anual. Si dura 45 dies, serà un 8,6% i si dura dos mesos, que creiem que no, un 11,5%. És un acord flexible”, ha subratllat.

En aquest sentit, el màxim dirigent culer ha assegurat que des d’un primer moment es va voler que fos “una cosa acordada i no imposada”. “Hem preferit esperar per parlar-ho amb ells i que no fos gens imposat. Hi ha hagut predisposició des del primer dia, des del minut 1”, ha dit, explicant que els directors, executius i empleats del club entren en l’ERTO, tot i que encara estan “negociant” les condicions.

“Estem negociant amb el Comitè d’Empresa i hi ha molta gent que ha d’anar a l’ERTO. El club ja havia previst que a molts empleats els complementaríem una part molt important per arribar al 100%. Amb els jugadors hem compartit aquest complement amb un acord. I per això els de futbol es redueixen el 70% i un 2% que han afegit per compensar l’atur d’aquests empleats juntament amb el club”, ha continuat.

Sobre les crítiques dels jugadors del primer equip, evidenciades en un comunicat conjunt emès aquest dilluns, el màxim mandatari blaugrana ha negat saber “qui són”. “Si algú em preguntava jo responia que tranquils, que no hi hauria un ERTO amb els jugadors. I no n’hi ha hagut ni n’hi haurà amb la plantilla. Hi ha hagut un acord privat entre el club i la primera plantilla. Que sàpiguen els socis que hi ha moltes mesures per pal·liar aquesta reducció d’ingressos. Però cap es podia posar en marxa sense tenir l’acord amb els futbolistes professionals, perquè són la base”, ha apuntat.

D’altra banda, Bartomeu ha parlat de la situació en l’equip de bàsquet, on alguns jugadors no han acceptat l’acord de la rebaixa salarial. “No diré els noms, l’important és que al final ho acceptaran perquè veuran que és una mesura imprescindible. No els assenyalem, els esperem“, ha indicat. “Hi ha una minoria que encara s’ho està pensant i tinc la certesa i la convicció que aviat estarà d’acord amb la rebaixa salarial”, ha exposat.

Finalment, Bartomeu ha assegurat que aquest contratemps no farà que es modifiqui el calendari electoral per triar al seu substitut al capdavant del Barça. “No, és impossible. Ho farem quan toca. Al final del mandat. No canvia res. Impossible”, ha conclòs.Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a març 30, 2020 | 23:13
    Ramon març 30, 2020 | 23:13
    Amb una paraula teva, Leo, acabem amb el malson d'aquesta directiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa