Món Esport
Bartomeu: “És impropi d’un Estat de dret que es requisin samarretes en una final”
  • CA

Aquesta setmana, el Barça ha decidit emprendre una acció judicial per tal de resoldre la polèmica creada per la requisa de samarretes grogues a l’estadi Wanda Metropolitano de Madrid durant la final de la Copa del Rei del passat 21 d’abril. La delegació del govern espanyol a la capital de l’Estat no ha respost a la carta enviada pel club blaugrana, en la qual demanava explicacions per l’actuació policial a les portes del camp, i l’entitat barcelonista s’ha cansat d’esperar. En aquest mateix sentit, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha estat més contundent que mai: “És lamentable i impropi d’un Estat de dret que en una final es requisin samarretes o xiulets. També s’ha intentat sancionar gent per expressar-se en llibertat en un estadi. I això evoca a èpoques llunyanes.”

El màxim mandatari blaugrana ha dedicat part del seu discurs inicial en la reunió del Senat (els 1.000 primers socis) a criticar durament la posició de l’Estat espanyol en el conflicte amb Catalunya, recordant la presència de presos polítics a les garjoles madrilenyes i demanant, novament, diàleg i respecte per a tothom. “En aquests moments difícils, vull recordar que hi ha persones que són a la presó de manera preventiva per defensar els seus ideals polítics. Demanem respecte, diàleg i solucions polítiques”, ha reiterat, en unes paraules que han estat considerablement aplaudides.

 

A més, Bartomeu ha deixat clar que la posició del Barça, agradi o no als afeccionats de fora de Catalunya, és inamovible. Llibertat d’expressió, dret a decidir i democràcia. “Com a directius, tenim una responsabilitat, que és la de ser fidels als valors de la història del Barça, del sentiment del més que un club. I saber que representem a tots els socis, però també a molts catalans i catalanes que veuen el Barça com ambaixador del club. No hem de renunciar mai als principis de la nostra ànima fundacional. Som el que som i representem el que representem”, ha expressat, utilitzant una de les frases històriques pronunciades per l’expresident Narcís de Carreras en la seva presa de possessió, l’any 1968.

“Seguim defensant els drets fonamentals de la llibertat d’expressió i el dret a decidir, perquè estem a favor de la democràcia, un dels pilars fonalmentals del nostre club”, ha insistit, però també ha volgut alertar, de nou, que “ningú utilitzi el Barça en el seu interès propi, perquè és de tots nosaltres. Som nosaltres els que hem de dur el Barça endavant”.

 

A banda de les mencions a la política catalana i espanyola, Josep Maria Bartomeu també ha tractat altres aspectes en el seu discurs:

 

Els títols dels darrers anys

“És una era hegemònica entre els clubs europeus. Des de la lliga del 2005 fins avui, el nostre club acumula 32 títols en futbol. Som l’equip europeu que més ha guanyat. El segon és el Bayern, que n’ha guanyat 26.”

 

Bufetada a la premsa de Madrid

“En alguns sectors llunyans tracten de restar-nos mèrits, però això és molt vell. Parlant d’àrbitres, de passadissos, fent polèmiques exagerades i interessades per restar valor. Però els culers considerem el doblet un èxit. Hem intentat estar al marge de totes les polèmiques per infravalorar-nos, perquè volíem concentrar-nos en la feina.”

 

L’Espai Barça

“Hem tingut la millor de les notícies, l’aprovació del pla urbanístic amb l’Ajuntament i un acord municipal altíssim. És un projecte de ciutat. Em consta que alguna gent dubtava, però tira endavant. Hem treballat moltíssim i puc garantir que l’Espai Barça es farà i que serà el millor complex esportiu del món. Complirem el mandat dels socis del referèndum del 2014 i farem possible el somni, tenir un Camp Nou reformat, el Nou Palau Blaugrana i l’estadi Johan Cruyff. Els avanço que a la primavera del 2019 inaugurarem l’estadi Joahn Cruyff a la Ciutat Esportiva.”

 

La revenda

“Un dels objectius és la lluita contra el frau i la revenda. I ja ho hem anat veient, també en la final de Copa, on el repartiment va ser diferent d’altres anys. Tots aquells abonaments que, degut al frau, el club recuperi aniran a la llista d’espera. Serem inflexibles contra el frau i la revenda, són anys de feina que vam començar actualitzant el cens de socis.”

 

Felicitació al president Torra

“Ens congratulem que hi hagi nou president, el Molt Honorable President Quim Torra. I felicitem tots els catalans. Restablim les institucions catalanes i li desitgem sort al capdavant el Govern.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa