Món Esport
Bartomeu descarta el nou escut: “Ha quedat clar que no agradava”
  • CA
Josep Maria Bartomeu, durant l'entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'
Josep Maria Bartomeu, durant l’entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ | @maticatradio

Josep Maria Bartomeu ha valorat l’Assemblea General Ordinària del 2018 del Barça en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio i, com no podria ser d’una altra forma, ha hagut d’explicar la seva decisió de retirar de l’ordre del dia la ratificació de la remodelació de l’escut de l’entitat. El president blaugrana va evitar que els socis compromissaris tombessin la seva proposta de reforma i s’ha justificat amb les mateixes paraules amb què ho va fer dissabte: “Després d’escoltar les opinions, vaig decidir que la junta directiva havia de fer una reflexió interna”.

 

“L’evolució de l’escut era una manera d’adaptar-se a les noves tecnologies i a l’era digital. Era una evolució, però no era un tema urgent i el que està clar és que no agradava, ni la seva forma ni el fet que no es decidís en un referèndum”, ha continuat explicant, abans de sentenciar que la proposta de Summa ha quedat rotundament descartada: “El tema s’ha acabat, aquest escut no el presentarem mai més. No té el consens. Ha quedat clar que n’haurem de fer un altre, que l’acrònim ‘FCB’ no podrà ser eliminat i que caldrà decidir quin és l’òrgan encarregat d’aprovar-lo”.

 

“L’assemblea va seguir i no va passar res”

 

Bartomeu també ha fet un pas endavant per defensar-se de les crítiques d’atemptar contra la democràcia (“Vam fer el segon referèndum de la història del Barça) i ha recordat que no ho va fer per evitar que l’assemblea tombés una proposta seva: “Vam retirar un punt de l’ordre del dia i això és quelcom democràtic. L’assemblea va seguir i no va passar res. Vam perdre un altre punt. Quan tot s’aprova es diu que tot està manipulat i quan no es fa es diu que és una arma contra la junta directiva. És una situació normal, no passa res”.

 

El president del Barça ha demanat als socis que “sentin que els hem escoltat” i que “vegin que no tinc problemes a perdre votacions”. La seva proposta d’endeutament, de fet, no va ser aprovada per l’assemblea i aquesta ha estat la seva reflexió al respecte: “Fa quatre anys, el club va fer una reforma dels Estatus que establia que aquest no es pot endeutar més de dos cops l’EBITDA. Nosaltres pensàvem que amb això ja n’hi havia suficient i l’article que volíem eliminar és el que ens impedia endeutar-nos més del 10%, qüestió que limita el nombre d’operacions que podem realitzar, però no el deute, que és el mateix. La qüestió no tenia res a veure amb l’Espai Barça, que té un camí diferent, ni amb res en concret. Haurem de buscar altres fórmules“.

 

El deute auditat està molt per sota dels límits que fixen els Estatus. Estem molt tranquils“, ha continuat explicant Bartomeu, que ha dit que el tema de l’escut, menor, ha fet oblidar que “el dissabte vam fer coses molt importants a l’assemblea”. “L’important era aprovar els pressupostos, explicar com hem crescut en ingressos i com treballa la Fundació. Em sap greu que els socis no estiguin orgullosos d’això. Estem en la meitat del nostre mandat i el programa electoral que va guanyar les eleccions del 2015 s’està complint. El 2021 acabarem el Pla Estratègic tal com vam prometre”, ha sentenciat sobre l’assumpte.

 

Marta Plana, ratificada

 

La ratificació de Josep Pont i Amenós, Jordi Argemí i Puig, Marta Plana i Drópez i Juan Ramón Ramos Raich com a membres de la junta directiva també va ser polèmica. La votació es va realitzar conjuntament i no directiu per directiu com s’havia anunciat i en aquest punt de l’ordre del dia, el primer després del descans per dinar, els socis compromissaris no van gaudir del seu torn de paraula. Aquesta ha estat la justificació del president: “Els canvis en els directius sempre s’han votat d’aquesta forma. Es va fer el 2008, el 2012 i s’ha fet ara. Es presenten els currículums i es ratifiquen tots en bloc, votin tres, quatre, 1.000 o 2.000 socis. Aquest és l’esperit de la democràcia. Marta Plana ja va deixar clar que està a favor del dret a decidir”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa