Món Esport
Bartomeu: “Des que tinc ús de raó, el Barça ha estat en problemes”
  • CA

Josep Maria Bartomeu ha fet balanç de l’any 2016 en una roda de premsa de gairebé dues hores davant els mitjans de comunicació. El president del Barça s’ha pronunciat sobre diversos temes d’actualitat amb relació directa amb el club català, com la renovació de Lionel Messi, els insults de l’Espai d’Animació o els judicis que envolten l’entitat, des de l’acció de responsbilitat, passant pel cas Neymar i el frau fiscal del mateix Messi i acabant amb l’acord amb la UEFA per les estelades. “Des que tinc us de raó, el Barça ha estat posat en problemes”, ha afirmat Bartomeu.

La darrera notícia de l’entorn blaugrana ha estat el pacte del club amb la UEFA, amb el què l’entitat catalana retira el recurs al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) per les darreres sancions i, a la vegada, l’organisme europeu es compromet a revisar la normativa i a no sancionar els clubs per l’exhibició de símbols polítics. En relació a aquest tema Bartomeu ha estat clar: “Amb l’acord de les estelades estem molt satisfets. La via diplomàtica amb la UEFA ha estat bona. Tothom pot anar a l’estadi amb la tranquil·litat que no ens obriran cap altre expedient.”

 

Aquestes són les reflexions de Josep Maria Bartomeu en relació a diversos temes d’actualitat:

Acció de Responsabilitat

“Estem oberts a parlar amb els altres sis directius. No descarto que ho fem en els propers dies.”

 

“El Barça ha fet el primer pas en l’acció de responsabilitat. No hi ha ni bons, ni dolents, vencedors o vençuts. La carpeta la volem tancar de veritat. És un tema que volem treure’ns del cap i és el moment adequat. El Barça té la voluntat de no executar cap sentència als exdirectius. Ni demanarem permís a l’assemblea.”

 

“Si anem fins el Suprem, ho farem per un motiu: per tenir una jurisprudència i que serveixi pel futur. Volem tancar la carpeta, però si no la volen tancar ells, aprofitem l’oportunitat per anar al Suprem. Si anem al Suprem serà bo pel club.”

 

“Zurich segueix amb els directius amb els què no hem arribat a un acord.”

 

El cas Neymar

“En el tema Neymar 1 hi va haver temes fiscals on el club es va equivocar. La meva pregunta és per què DIS ve a barallar-se a Espanya? Per què no ho fa al Brasil? Amb la conformitat al cas Neymar 1, el cas Neymar 2 cau pel seu propi pes.”

 

“No s’ha fet res incorrecte. Les formes del Barça amb el fitxatge no difereixen de la resta de clubs. Nosaltres no haguéssim iniciat cap cas Neymar, però no em podem tenir el control.”

 

“Al món del futbol els jugadors juguen allà on volen. Neymar va escollir jugar al Barça.”

 

“Les xifres de Neymar era de 57,1. Després de reconèixer els 40 com a sou, són 17,1 5,5 de multa. Són 17,1 pel traspàs, 5,5 per la sanció i 2 per la Pilota d’Or. En total, 24,6 milions. No em crec les versions que diuen que Neymar ha costat més de 100 milions.”

 

Espai d’Animació

“Lamentem el que va passar contra l’Espanyol. No és el nostre tarannà. Ni els càntics, ni la pancarta. Demanem respecte pel club, els jugadors i l’afició rival.”

 

“L’Espai d’Animació era necessari al Camp Nou. En general està funcionant molt bé. Els grups ens informen de l’actuació aïllada d’algunes persones.”

 

Lionel Messi

“El Barça vol que Leo segueixi i crec que ell també vol seguir. Leo està convençut que el millor lloc del món on pot estar és aquest. Messi s’estima el club i la ciutat. Se’m faria molt difícil entendre que volgués marxar”

 

“La Pilota d’Or hauria de ser cada any per Leo Messi. És el millor jugador de la història. Leo és un mirall pels jugadors que comencen. És un sentiment generalitzat del món del futbol.”

 

“Vull trencar una llança en favor dels jugadors [per la fiscalitat]. No tots s’equivoquen. A partir d’ara necessitem seguretat jurídica. Hem de trobar una normativa que es pugui complir. No criminalitzem els jugadors, ells són futbolistes. Estic segur que tots hem tingut inspeccions fiscals.”

 

Luis Enrique

“A l’abril-maig ens asseurem a parlar amb l’entrenador. Ara estem centrats en la competició. No hi ha alternatives a Luis Enrique. És l’entrenador que volem. Tenim un cicle d’èxit i ha de continuar.”

 

“Guardiola ens va acostumar als triplets, Luis Enrique ha seguit i cada any pensem que podem optar a tot.”

 

Espai Barça

“El referèndum de l’Espai Barça no és un projecte de la directiva, és un projecte de club.”

 

“Estem en converses molt avançades amb l’Ajuntament de Barcelona. Amb l’Ajuntament hi ha bona sintonia. És un projecte important per la ciutat.”

 

“Dels naming rights de l’estadi encara no estem buscant res. No pensem en Qatar Airways per l’estadi, però sí com aerolínia oficial del club.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa