Bartomeu defensa el dret a decidir del poble català i celebra l’absolució de Rosell

"Ens vam manifestar en contra de l'aplicació del 155 i la presó provisional. Estem en contra de portar la política als tribunals", ha declarat el president del Barça a l'Assembla General Ordinària

Josep Maria Bartomeu ha tret pit de la seva feina al capdavant del Barça en el seu torn de paraula, que ha iniciat l’Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris del 2019. El president blaugrana ha reiterat en més d’una ocasió que la seva junta directiva segueix sent fidel al Més que un Club que ha definit històricament el club que dirigeix i ha emprat diferents exemples per justificar-ho, entre ells l’anunci de la gravació d’un documental en homenatge a Tito Vilanova que el Barça està gravant per llançar-lo l’any vinent sota el títol 100 x 100 Tito i el posicionament del seu equip en relació amb la situació política que viu i pateix Catalunya.

“Vivim temps complexos, però puc afirmar que estem actuant amb un compromís ferm a favor de la llibertat d’expressió i el dret a decidir. Tenim un posicionament molt clar basat en tres aspectes: el diàleg, el respecte i el futbol. Ens vam manifestar en contra de l’aplicació del 155 i la presó provisional. Estem en contra de portar la política als tribunals. Aquest és un conflicte polític que s’ha de resoldre fent polític. El Barça continuarà defensant la voluntat del poble de Catalunya sempre que sigui exterioritzada amb respecte”, ha assegurat en la seva compareixença davant els socis compromissaris, que han reaccionat amb aplaudiments tant aquestes paraules com a les relacionades amb l’absolució de Sandro Rosell: “Estem molt contents de tenir-lo entre nosaltres. S’ha fet justícia“.

En un discurs gens autocrític i en el qual només ha destacat els èxits, però ha amagat els fracassos, Bartomeu ha fet un balanç esportiu, econòmic, patrimonial i social del Barça, no només durant la temporada passada sinó també de la resta d’anys del seu mandat, que ara ja es troba en la seva recta final. Des del paper de la Masia fins al gran moment de l’equip femení, el màxim dirigent culer ha fet un repàs lleugerament esbiaixat de la realitat blaugrana: cap secció va regnar a Europa, però ell ha preferit veure el got mig ple i assegurar que “totes van lluitar i arribar lluny”.

Aquestes han estat les altres declaracions més destacades de Josep Maria Bartomeu:

 • “Ha estat una temporada intensa i plena de sentiments, en la qual vam tornar a guanyar a la Lliga i vam aixecar, entre totes les seccions professionals, 19 títols“.
 • “Ha estat una gran temporada de l’equip femení, que va arribar a la final de la Champions“.
 • “Fa molts anys que el Barça es considera més que un club. Dels més grans als més petits, tot culer sent seva aquesta expressió més enllà de les victòries i les derrotes”.
 • “Representem una ciutat i un país. De vegades som criticats per les nostres arrels, i no tant pels aspectes esportius“.
 • “Avui el lema ‘Més que un Club’ és una expressió totalment vigent i demostrada amb fets, amb realitats conegudes i acceptades arreu del món. Ho hem aconseguit gràcies a l’esforç i l’aportació de molta gent, durant molts i molts anys“.
 • “Ningú no pot negar que el Barça, amb el seu estil, ha revolucionat el món del futbol. Tothom vol imitar el nostre estil. El joc de posició que practiquem ho ha canviat tot. Estem vivint la millor era d’èxits de la nostra història”.
 • Ens hem acostumat a guanyar i hem multiplicat la nostra autoexigència. Hem arribat a un punt en què es considera un fracàs no guanyar-ho tot”.
 • “La Masia és un símbol identitari i la millor acadèmia de futbol del món”.
 • “El camí traçat pel Barça femení és un gran exemple. Ens podem sentir molt orgullosos de la feina feta. Som un dels referents en el creixement del futbol femení”.
 • “És un fet que som el club esportiu amb més ingressos del món. Aquesta temporada superarem els 1.000 milions, abans del que vam preveure“.
 • “L’Estadi Johan Cruyff és un exemple de com fem les coses. Animo els socis a visitar-lo, fa molt de goig“.
 • L’Espai Barça és un projecte imparable. El pròxim estiu començarem la remodelació del Camp Nou. El 2020 ha de ser el primer dels quatre estius que necessitem per construir un estadi diferent de la resta, un camp obert”.
 • “El Barça segueix sent independent del poder polític, l’econòmic i el mediàtic“.
 • “Hem d’evolucionar d’una generació guanyadora a una altra generació guanyadora, seguir guanyant com ho estem fent amb una renovació de la plantilla. S’ha deixat marxar jugadors importants per donar oportunitats als joves de la Masia“.
 • “L’Espai Barça serà un dels principals reptes de la nostra gestió aquestes properes dues temporades. Però també ho haurà de ser més enllà del 2021, fins que el projecte estigui completat
Més informació

Nou comentari