Món Esport
Bartomeu confirma el fitxatge de Koeman i anuncia l’adeu de “jugadors llegendaris”
  • CA

“Prendrem mesures dràstiques”. Amb aquesta contundència, Josep Maria Bartomeu ha deixat molt clar, en la seva primera aparició després d’anunciar la convocatòria d’eleccions per al març del 2021, les seves intencions de revolucionar esportivament el Barça després del ridícul contra el Bayern de Munic. El president blaugrana ha confirmat que si res no es torça, Ronald Koeman serà el substitut de Quique Setién com a entrenador de l’equip; a més, també ha avançat que hi haurà pesos pesants del vestidor, entre ells jugadors llegendaris “que ho han guanyat tot”, que hauran de fer les maletes aquest estiu.

“La responsabilitat del 2 a 8 és compartida. El resultat tan negatiu i desastrós a Lisboa és responsabilitat de tothom. Després de la desfeta a Liverpool vam tornar a confiar amb Ernesto Valverde i el gruix de la plantilla actual. Amb el temps hem vist que aquella decisió no va ser la correcta, però estem parlant d’una generació de futbolistes que ho ha guanyat tot i amb la qual hem gaudit moltíssim. Per això crec que valia la pena que tinguessin una nova oportunitat. Ara, però, és el moment de començar a acomiadar els jugadors llegendaris amb tots els honors”, ha assenyalat per justificar el canvi d’entrenador. “Si res no es torça, Koeman serà el nou entrenador del Barça. El coneixem molt bé com a jugador, però també com a entrenador. Té molta experiència, coneix molt bé la nostra filosofia i s’adapta a l’ADN culer”, ha revelat. Bartomeu també ha explicat que ja va voler que l’holandès fos el substitut de Valverde en comptes de Quique Setién: “El mes de desembre vam contactar amb ell, però ens va dir que tenia un compromís amb la selecció holandesa de cara a l’Eurocopa del 2020, que llavors es trobava a només uns mesos de disputar-se. Ara la situació és molt diferent i ha pogut donar marge a la Federació Holandesa per trobar el seu substitut”.

Segons el president blaugrana, “es juga com s’entrena” i per això “hem de fer un pas més en la preparació física, futbolística i mental” i “creiem que Koeman és l’adequat per liderar-lo”. En el projecte de l’encara actual seleccionador dels Països Baixos, Leo Messi serà una peça fonamental. “Messi ha dit moltes vegades que vol retirar-se al Barça. És el millor jugador del món i serà el pilar del nou projecte. Ell té contracte fins al 2021 i sap que el nou entrenador comptarà amb ell i intentarà fer créixer les seves qualitats. Tots estem decebuts amb el que va passar a Lisboa, però sabrem il·lusionar-lo. No he parlat amb ell, he parlat amb el seu pare. Està decebut i enfadat com tots. Hem de passar el dol. A partir d’ara, ens hem d’aixecar, treballar”, ha dit. Bartomeu, de fet, només ha anomenat l’argentí, Ansu Fati, Clément Lenglet, Nélson Semedo, Frenkie de Jong, Ousmane Dembélé i Antoine Griezmann quan ha estat preguntat pels jugadors intransferibles. També ha deixat la porta oberta al retorn de Philippe Coutinho, encara que ha deixat aquesta decisió en mans de la secretaria tècnica, “que passarà a liderar Ramon Planes després de la rescissió del contracte d’Abidal a petició del francès”, i el nou entrenador. “La renovació esportiva serà tan profunda com calgui perquè el nou projecte esportiu sigui exitós. El Barça sempre ha de lluitar per guanyar tots els títols. És la nostra obligació que sigui així. No ens podem permetre anys de transició”, ha valorat.

En relació amb les baixes, el màxim dirigent culer ha apuntat que “parlarem individualment amb cada jugador per comentar les nostres intencions”, ja que “cada cas és diferent” i “alguns futbolistes ja en són conscients perquè hem anat parlant els últims mesos”. “El Barça té un problema de massa salarial, no de diners. El coronavirus ha provocat una davallada en els ingressos i, en conseqüència, estem obligats a reduir el cost esportiu si pretenem fitxar grans futbolistes. Per això haurem de condicionar les altes a les baixes que tinguem”, ha avisat abans de descartar el fitxatge de Neymar perquè “fixar un jugador quan el seu club no el vol vendre –i amb una situació de pandèmia que ho fa inviable– és impossible”. Per últim, Bartomeu també ha explicat que “no demanarem una reducció del sou dels jugadors de totes les seccions, sinó una adequació a la situació, als ingressos i les despeses del club”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Inde a agost 19, 2020 | 07:47
    Inde agost 19, 2020 | 07:47
    Al primero que debería marchar es Él.
  2. Icona del comentari de: al Koeman al deuen haver pagat molt bé a agost 19, 2020 | 11:09
    al Koeman al deuen haver pagat molt bé agost 19, 2020 | 11:09
    xq ja sap que bé al barça, a deixar-se el prestigi com entrenador.....a darrera el Barto, hi ha d haver algú amb molt poder, sino, no s'entén...pobre socis, no serveixen x res, ni l quota q paguen els val x res.
  3. Icona del comentari de: Jordi Ankavui pilarica a agost 19, 2020 | 13:09
    Jordi Ankavui pilarica agost 19, 2020 | 13:09
    Marxa del Barça Nobita, al final millor el Gaspart. vergonya de president.
  4. Icona del comentari de: X a agost 19, 2020 | 13:33
    X agost 19, 2020 | 13:33
    Aquest home és un poca- vergoña i un poca-solta que ha arruïnat i ha destruït el club.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa