Món Esport
Bartomeu ataca la Generalitat després de dimitir: “Ha actuat amb irresponsabilitat”

Ahir dilluns no s’havia plantejat “en cap moment” la dimissió i aquest dimarts, menys de 24 hores després, ha dit que la decisió de deixar de ser el president del Barça es tracta d’una decisió “meditada” i “consensuada” amb la resta de la junta directiva. Amb això n’hi hauria prou per resumir un mandat de Josep Maria Bartomeu que s’ha anat debilitant a poc a poc fins a caure pel seu propi pes. I també per sintetitzar la compareixença amb què s’ha acomiadat dels socis del Barça, ha fet balanç a la seva etapa al Camp Nou i ha atacat amb duresa la Generalitat de Catalunya, a qui ha culpat principalment de desestabilitzar el club blaugrana.

“Comparec per comunicar la meva dimissió i la de la resta de la junta directiva. És una decisió meditada, serena, consultada i acordada per tots els companys. No podem convocar un vot de censura en aquestes circumstàncies. No podem ni volem situar-nos en la tessitura d’haver de situar el soci entre la seva salut i el seu dret a vot”, ha començat Bartomeu abans de disparar amb bala contra el Govern per la seva negativa a posar-li facilitats i ajornar el referèndum: “La Generalitat ha decidit no donar-nos a nosaltres el mateix que ells han demanat i han aconseguit del govern espanyol. Han optat per rentar-se les mans davant d’una situació que els resulta incòmoda sense pensar en les conseqüències de la seva decisió”. El ja expresident del Barça ha titllat de “contradictòria” i “irresponsable” la postura de l’executiu les últimes setmanes. “En un moment en què el mateix Govern està aplicant mesures estrictes i els experts demanen un confinament total o de caps de setmana, no trobo millor qualificatiu que el de definir-ho d’aquesta forma”, ha justificat.

En la roda de premsa de comiat, en què no ha acceptat preguntes dels periodistes, Bartomeu també ha carregat contra els mitjans de comunicació i diversos afeccionats blaugrana. “S’ha insinuat que teníem interessos ocults, coses a amagar i fins i tot s’ha dit que volíem evitar avalar. Insinuacions totes faltes i basades en interessos polítics i electorals. Els últims mesos se’ns ha faltat el respecte, se’ns ha insultat i se’ns ha amenaçat”, ha valorat. “El Barça sempre surt reforçat de qualsevol crisi. Però el que ha passat els últims mesos ha traspassat qualsevol límit. Se m’ha amenaçat a mi, a la meva família i a la meva directiva”, ha afegit per morir matant (o, si més no, intentar-ho). L’exmàxim dirigent culer, que amb la seva dimissió ha evitat la possibilitat de convertir-se en el primer president de la història de l’entitat a ser expulsat pels socis, ha deixat clar que per a ell hagués estat “molt fàcil” plegar després del 2-8 a Lisboa, però “calia prendre decisions esportives i econòmiques transcendentals” que “no podíem deixar en mans d’una junta gestora amb capacitats limitades”.

“Un club com el Barça ha de poder tenir transicions ordenades entre govern i govern. Massa vegades ens hem trobat sense aquest equilibri”, ha lamentat. “Sabem que deixarem el club en mans d’una comissió gestora que no té possibilitat de celebrar les eleccions en el curt termini. Esperem que aquesta comissió sigui capaç de gestionar el club en un context molt complicat i que aconsegueixi arribar a un acord per l’adequació salarial de tots els treballadors i esportistes. Malgrat tot el que ha passat últimament i tots els incendis en què s’ha trobat immers, Bartomeu ha tret pit de la seva gestió en tots els aspectes, des de tots els títols aconseguits fins a l’aposta pel futbol femení, passant pel creixement econòmica i patrimonial del Barça, la superació “d’episodis tràgics com la mort de Tito Vilanova” i “l’empresonament injust de Sandro Rosell” i la defensa de la llibertat d’expressió i el dret a decidir.

“Ha estat un honor servir el meu club. He intentat fer-ho amb respecte, humilitat i honradesa. Som els socis els que decidim el nostre futur. Aquesta és la principal grandesa del Barça, el club més estimat del món. Desitjo molta sort a la directiva que guanyi les pròximes eleccions”, ha finalitzat entre aplaudiments dels seus companys de junta i somriures, tal com van acabar els comicis del 2015, els que li van permetre iniciar un mandat que aquest dimarts 27 d’octubre ha arribat al seu darrer capítol.Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sentit comú a octubre 28, 2020 | 11:05
  Sentit comú octubre 28, 2020 | 11:05
  El millor que li pot esdevenir al FCBarcelona és deixar d'ésser "més que un club", baixar dels núvols i que per a ésser President o de la directiva del FCBarcelona no faci falta ésser milionari i tenir la vida "resolta". Ara a les en vistes de la república catalana, n´és el moment.
 2. Icona del comentari de: Pol a octubre 28, 2020 | 11:41
  Pol octubre 28, 2020 | 11:41
  Ataca, com si el FCBarcelona fos al "nivell" d'un govern malgrat que sigui "regional" i de fireta. N'estem farts del FCBarcelona millor que torni a ésser el que era quan el van crear, un club de futbol.
 3. Icona del comentari de: Ricard a octubre 28, 2020 | 13:26
  Ricard octubre 28, 2020 | 13:26
  És el que passa quan no vols, i per tant tampoc no prepares la consulta sobre la teva continuïtat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa