Món Esport
Bartomeu volia dissimular els contractes del BarçaGate a través de l’oficina de Hong Kong

Via a Hong Kong i dissimuladament. Aquesta era la manera que volia utilitzar Josep Maria Bartomeu per intentar amagar els contractes de l’escàndol del BarçaGate. Així es desprèn d’una sucosa declaració als Mossos, del cap financer de l’entitat blaugrana, Francisco Schroder, del passat u de març. Segons aquesta declaració, Schroder va demanar explicacions a la Junta arran de la poca claredat d’uns contractes que s’estaven formalitzant a través de l’oficina que el club té a Hong Kong.

Segons explica Shroder en la seva declaració, a la que ha tingut accés El Món, l’any 2017, el director de l’oficina a Hong Kong, Xavier Asensi va aixecar les orelles sobre un contracte que “li havien proposat” amb l’empresa Nicestream. De fet, Schroder assegura que li va “demanar consell”. “Un contracte que s’havia de signar des de l’oficina de Hong Kong, però que era per contractar serveis ordinaris del Futbol Club Barcelona que no tenien res a veure amb la seva oficina”, detalla el responsable de les finances en la seva declaració.

Davant el “consell” que li va demanar, Schroder li va recomanar que “si no eren serveis de la seva oficina i no ho veia clar, que no ho signés”. Però ve’t-ho aquí que “mesos més tard” li va arribar un contracte, però aleshores estava proposat per Guillem Graell, d’una empresa “d’Uruguay o Argentina”. Schorder no ho va acabar de veure clar i va “demanar explicacions a l’assessoria jurídica”, el departament que havia validat el contracte. Un departament dirigit per Román Gómez Ponti.

Precisament, i segons la seva declaració a la policia, Gómez va assegurar-li que “els contractes eren correctes” i que havien passat per la supervisió de Masferrer. Fins i tot, li va detallar que eren sobre “monitorització de les xarxes socials”. Schroder continua explicant que Graell va afegir que els informes que s’elaboraven eren “molt detallats” i “mensuals” sobre “tots els missatges que apareixien arreu del món sobre el Futbol Club Barcelona”. Finalment va validar el contracte financerament, però també defensa que mai va entrar en contacte amb Nicestream i que “la distribució dels informes era molt restringida”. De fet, indica que s’encarregava de dirigir-la Masferrer.

Fragment de l’atestat policial del BarçaGate

Això coincideix amb la declaració de Graell, qui va assegurar als Mossos que la contractació dels serveis de Nicestream responia a una “imposició” directa de Masferrer. En aquest sentit, el nom de la mà dreta de Bartomeu cada cop queda més al centre de la investigació, ja que cada vegada que sembla que hi podrien haver hagut dubtes sobre aquestes empreses per part de treballadors del Barça, apareix el seu nom com a persona encarregada d'”imposar”, com afirma el mateix Graell, la contractació de Nicestream. O com a mínim, això és el que es desprén de les declaracions dels interrogats pels Mossos en el marc de la investigació del BarçaGate.Més notícies
Josep Maria Bartomeu, durant una compareixença | EFE

El BarçaGate va començar pels volts de l’1-O

Notícia: El BarçaGate va començar pels volts de l’1-O
Comparteix
El contracte amb les cinc empreses que hi van participar es va signar dos dies abans
Notícia: El BarçaGate va començar pels volts de l’1-O - Mobile
Bartomeu i Masferrer, en arxiu | Twitter

Masferrer, el cervell del BarçaGate

Notícia: Masferrer, el cervell del BarçaGate
Comparteix
La mà dreta de Bartomeu hauria "imposat" la contractació de Nicestream als treballadors del club
Notícia: Masferrer, el cervell del BarçaGate - Mobile
Bartomeu, en arxiu | EFE

Els Mossos calculen que Bartomeu ha pagat 2.315.000 euros a l’empresa del BarçaGate

Notícia: Els Mossos calculen que Bartomeu ha pagat 2.315.000 euros a l’empresa del BarçaGate
Comparteix
La policia, però, recorda que l’import del contracte és de tres milions d’euros
Notícia: Els Mossos calculen que Bartomeu ha pagat 2.315.000 euros a l’empresa del BarçaGate - Mobile
Josep Maria Bartomeu, en arxiu | Europa Press

‘BarçaGate’ o ‘BartoGate’?

Notícia: ‘BarçaGate’ o ‘BartoGate’?
Comparteix
Responem tres preguntes: què ha passat, per què ha passat i quin impacte tindrà
Notícia: ‘BarçaGate’ o ‘BartoGate’? - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ramon A a març 05, 2021 | 18:53
  Ramon A març 05, 2021 | 18:53
  Ni un pam de net ni transparència i amb giragonses que fan vertigen. Des d'adolescent, des dels temps de Nunyes, sempre he pensat, i m'ha semblat, que els milionaris presidents del FCBarcelona dirigeixen aquest club de futbol amb el mateix tarannà i "sistemes" com ho fan en les seves "empreses"... amb en Rosell i ara aquest, sembla que es confirma encara més aquesta percepció.
 2. Icona del comentari de: Ramon a març 05, 2021 | 20:27
  Ramon març 05, 2021 | 20:27
  El PSC aquests dies deu preguntar-se perplex: "Ah, així doncs fer això és delicte?".
 3. Icona del comentari de: jomateix a març 06, 2021 | 10:37
  jomateix març 06, 2021 | 10:37
  A mi em sembla que hi ha una cosa prou clara per a entendre Què fa, Per Què ho fa i Amb Qui ho fa, el que ha fet en Bartomeu. Només cal veure La Seva Empresa : A què es dedica, Quines coses fabrica, i A Qui ven els seus productes. I aleshores TOT s'entén molt clarament perquè, de fet, en Bartomeu és un home dels de "El Palco del Bernabeu". I sabent això la seva conducta no hauria de sorprendre ningú, i menys encara als Mossos i a la Jutjessa. Que acabi o no a la presó, o el temps que s'hi estigui, dependrà exactament de la intel·ligent i precisa "repartidora" que hagi esmerçat durant els anys passats...
 4. Icona del comentari de: RAMON A a març 06, 2021 | 11:49
  RAMON A març 06, 2021 | 11:49
  Les persones son com la lluna sempre tenim una cara que no ensenyem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa