Tretze anys seguits entre els vuit millors d’Europa

Amb la victòria contra el Nàpols, el Barça bat un rècord propi

El Barça ha passat als quarts de final de la Champions després de fer bo l’empat obtingut contra el Nàpols a San Paolo i vèncer els italians al Camp Nou per 3-1. Amb aquesta classificació, els blaugrana arriben fins a les tretze vegades consecutives que se situen entre els vuit millors equips d’Europa. Si bé és cert que el Barça no aixeca una orelluda des del 2015, la seva presència entre els clubs més reconeguts del continent és sòlida i aquest mèrit s’ha de reconèixer.

Així, els blaugrana s’han classificat per a uns quarts de final on hi manquen molts equips històrics: Reial Madrid, Juventus de Torí, Manchester United, Liverpool, Milan, Ajax… És a dir, entre aquells conjunts que solen estar sempre a les fases finals de la Lliga de Campions, només hi són el Barça i el Bayern de Munic. De fet, dels vuit equips que queden vius a la competició, només aquests dos són els qui han aixecat alguna orelluda en tota la seva història.

Més enllà d’això, conjunts que han donat la sorpresa i nou-rics. El dia d’avui no sembla tan estranya la presència de PSG i Manchester City en una fase final de la Champions, però no sempre ha estat així. És més, cap dels dos no ha estat mai capaç d’arribar a una final de la màxima competició continental. Olympique de Lió i Atlètic de Madrid tenen més tradició, però no arriben, ni de bon tros, a la de Bayern o Barça i Atalanta i Leipzig són els dos equips revelació.

Amb tot això, es destaca la importància d’aquesta regularitat del Barça, de ser-hi, ser-hi i tornar-hi a ser. A la vegada, això fa pensar que, més d’hora que tard, si continuen arriben a aquestes fases finals, l’orelluda tornarà a a caure. Qui sap si serà aquest any. El joc dels blaugrana amb Setién no convenç, però també és cert que diuen que és molt difícil per a un equip que no té tradició de Champions, suportar la pressió de les rondes finals. Ara, això, sí, els blaugrana hauran de batre el Bayern en un duel que serà increïblement complicat.

Més informació

Nou comentari