Món Esport
El Barça ven Semedo al Wolverhampton per 30 milions d’euros
  • CA

El Barça accelera l’operació sortida amb un moviment que obrirà la porta del Camp Nou a nous fitxatges. El club blaugrana ha anunciat aquest dimecres el traspàs de Nélson Semedo al Wolverhampton anglès a canvi de 30 milions d’euros fixos més 10 en variables. El lateral portuguès, que s’ha compromès amb el seu nou equip per a les pròximes tres temporades més dues d’opcionals, es converteix, d’aquesta manera, en el tercer futbolista de la plantilla blaugrana després d’Ivan Rakitic i Arturo Vidal a pagar els plats trencats de la desastrosa temporada passada, culminada amb el més que dolorós 2-8 contra el Bayern de Munic.

A diferència de les sortides del croat i el xilè, que han marxat a canvi d’una quantitat insignificant de diners amb l’únic objectiu d’alleugerir la massa salarial, la venda de Semedo sí que permetrà al Barça ingressar una xifra considerable a partir de la qual reforçar la plantilla de cara a la temporada 2020/21. De moment, Ronald Koeman necessita un defensa que complementi la parella de centrals consolidada (Piqué-Lenglet) i la joventut de Ronald Araujo; i un lateral dret amb capacitat per ser titular en el mitjà termini, com a tard. Eric Garcia i Sergiño Dest són els principals candidats a ocupar, respectivament, aquestes dues places.

Per la seva banda, Semedo se’n va del Camp Nou després de tres temporades en què no ha aconseguit satisfer les expectatives generades al voltant del seu fitxatge, produït l’estiu del 2017. Segons dades de Transfermarkt, ha jugat 8.373 minuts repartits en 124 partits oficials, durant els quals ha marcat dos gols i ha repartit onze assistències. Més enllà de les xifres, el lateral portuguès no ha rendit especialment malament, però no ha progressat tant com s’esperava i ha alternat actuacions certament bones amb d’altres de molt dolentes. La principal prova de tot plegat és que Sergi Roberto, migcampista reconvertit, encara no ha pogut tornar a jugar en la seva posició natural amb regularitat.

Encara que Josep Maria Bartomeu va declarar intransferible el lateral just després de la desfeta a Lisboa, la voluntat constant de Jorge Mendes de moure els seus clients i l’interès del Wolverhampton han posat punt final a la trajectòria de Semedo al Barça. A Anglaterra, l’exjugador del Benfica es trobarà un equip farcit de compatriotes seus i entrenat pel també portuguès Nuno Espírito Santo que la temporada passada va finalitzar en la setena posició de la Premier League i va arribar fins als quarts de final de l’Europa League, quan va ser eliminat per l’equip que es va acabar proclamant campió de la competició, el Sevilla.

“Eternament agraït”

Semedo no ha volgut tancar l’etapa al Camp Nou sense enviar un missatge d’agraïment “als meus companys, staff, afició i a totes les persones que m’han ajudat des que vaig arribar fins avui”. “Moltes gràcies, Barça, per donar-me l’oportunitat de viure el somni de vestir aquesta samarreta, de jugar al Camp Nou i d’aprendre i gaudir al costat dels millors jugadors del món. Gràcies per fer-me créixer com a jugador i com a persona. Han estat tres anys meravellosos que mai no oblidaré. Us desitjo tota la sort del món. Eternament agraït. Visca el Barça”, ha publicat al seu compte oficial d’Instagram.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a setembre 23, 2020 | 12:23
    Ramon setembre 23, 2020 | 12:23
    Els estatuts són una merda.
  2. Icona del comentari de: Ramon a setembre 23, 2020 | 13:09
    Ramon setembre 23, 2020 | 13:09
    Cada dia compta. Fer fora Bartomeu és necessari... i urgent!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa