Món Esport
El Barça té la plantilla més jove de la Lliga
  • CA

La situació econòmica difícil que travessa el Barça ha provocat que la “reconstrucció profunda” que Josep Maria Bartomeu pretenia fer al primer equip blaugrana després de la desastrosa temporada passada, culminada amb un 2-8 ridícul contra el Bayern de Munic, s’hagi quedat a mig camí. Miralem Pjanic, després d’un intercanvi de cromos polèmic amb la Juventus de Torí, i Sergiño Dest han estat els únics futbolistes que han arribat al conjunt culer aquest estiu. Només el segon ho ha fet després de Ronald Koeman. El tècnic holandès, per acabar-ho d’adobar, ha demanat diversos fitxatges per reforçar la plantilla que la secretaria tècnica no ha pogut dur a terme.

Les incorporacions de Trincao i Pedri i el pas endavant de Riqui Puig, Ansu Fati i Ronald Araujo, així com les vendes de Luis Suárez, Arturo Vidal i Ivan Rakitic, no obstant això, han ajudat el Barça a rejovenir, i molt, una plantilla que el curs passat va demostrar que havia envellit massa i malament. De fet, segons les dades del portal especialitzat Transfermarkt, el club blaugrana té l’equip més jove de la Lliga Santander 2020/21 amb una mitjana de 25,2 anys, menys que el del València (25,5) i el de la Reial Societat (25,7). En l’altra cara de la moneda s’hi troba l’Osasuna, el conjunt més veterà (29,1) juntament amb l’Elx i l’Eibar (28,8).

En un estiu molt complicat i marcat per la crisi econòmica provocada pel coronavirus, el Barça ha aconseguit el seu objectiu principal. Per fer-ho, no obstant això, ha hagut de malvendre els seus efectius més veterans. La quantitat que ha ingressat pels traspassos de Luis Suárez, Rakitic, Rafinha i Arturo Vidal a equips del màxim nivell europeu és irrisòria, però com a mínim ha permès alleugerir la massa salarial i rejovenir el vestidor.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa