Món Esport
El Barça perd mitja Lliga a Balaídos (2-2)
  • CA

El Barça torna a punxar a domicili i diu adéu a molt bona part de les seves aspiracions a la Lliga. Luis Suárez ha avançat el conjunt blaugrana a Balaídos, un estadi maleït per als culers, dues vegades, però el Celta ha competit fins al final i ha trobat premi a la seva insistència. Iago Aspas, amb un llançament de falta magistral en els darrers minuts, ha frustrat el triomf català en un partit en què els de Quique Setién han tingut moments força bons, però no han sabut mantenir les sensacions durant els 90 minuts. La maledicció de Vigo continua.

La Masia lidera la millora

Quique Setién ha reaccionat. Potser perquè no tenia més remei per les baixes de Busquets, sancionat, Frenkie de Jong, lesionat, i Arthur, amb el cap a Torí, però ho ha fet. I el Barça, en conseqüència, també. Després de diversos partits de joc decebedor, el conjunt blaugrana ha completat una bona i convincent posada en escena amb Riqui Puig i Ansu Fati sobre el terreny de joc. El càntabre ha complert amb la seva paraula, ha donat minuts de qualitat als joves de la Masia quan els han merescut i la jugada ha sortit bé. Els culers han estat a l’altura de les expectatives i han ofert el nivell d’un equip que pretén competir pel títol de Lliga. El resultat final no ha acabat somrient per una desconnexió en els darrers minuts, però s’han vist moments bons. El final no pot amagar ni maquillar els mitjans.

La primera meitat ha servit per endollar un barcelonisme destrempat des de la nit de Sant Joan. El triomf per la mínima contra l’Athletic Club no va servir per dibuixar un somriure en el rostre dels afeccionats culers, ans al contrari. El compromís d’avui, en un escenari de màxima exigència i contra un rival en plena lluita per la salvació, ho ha fet en alguns moments, encara que el final ha estat molt dolorós. Des del primer minut, les aportacions de Riqui Puig i Ansu Fati, molt participatius i amb ganes de convèncer, i les pujades desencertades però constants de Semedo i Jordi Alba han atorgat profunditat i amplitud a l’equip. Suárez, Messi i Arturo Vidal han aparegut per dins i els de Setién han tingut diverses oportunitats per avançar-se al marcador abans del descans. La parella de centrals –Piqué i Umtiti– i Rakitic, des del pivot, han contingut força bé els intents de contraatac del Celta d’Òscar Garcia Junyent.

En una ocasió puntual no ho han aconseguit, però llavors ha aparegut Ter Stegen per desviar el xut de Brais Méndez, que s’ha acabat topant amb el pal, i tornar a demostrar, un dia més, que és un dels millors porters del món. L’oportunitat gallega més clara dels primers 45 minuts s’ha produït en els millors moments dels locals, quan han intentat igualar la diana culer. I és que poc després del quart d’hora de joc, Leo Messi ha fet màgia. Sembla mentida que un futbolista que ha celebrat 699 gols sigui capaç de sorprendre jornada rere jornada i inventar-se coses noves. El Celta havia estudiat tots els llançaments de falta possibles de l’argentí; però no ha tingut en compte que no deixaria escapar l’oportunitat de servir en safata el gol al seu amic més fidel, dins i fora dels terrenys de joc. Suárez ha rematat a la perfecció la centrada i ha avançat el Barça. El partit ha arribat al descans amb triomf visitant.

Juguen amb foc i es cremen

A la represa, una pèrdua greu de Rakitic i un error clamorós d’Umtiti ha permès al Celta igualar el marcador. Iago Aspas, un futbolista que no desaprofita regals, ha trobat Okay Yokuşlu. El turc ha fet una passada de la mort a Smolov i Ter Stegen no ha pogut fer res per evitar el primer gol que ha encaixat després de l’aturada forçada pel coronavirus. El Barça, no obstant això, ha reaccionat molt bé. S’ha instal·lat a camp contrari i ha insistit tant com ha pogut fins que ha tornat a colpejar. Ho ha aconseguit una altra vegada Luis Suárez. L’uruguaià estava fent un partit força fluix, molt poc afinat, però ha fet de la persistència la seva millor virtut i, en una jugada puntual, ha signat el seu doblet particular. Amb un moviment digne dels millors especialistes, ha ballat Néstor Araujo i ha superat Rubén Blanco amb un xut amb l’esquerra. Els blaugrana havien aconseguit el més difícil.

L’únic que havia de fer l’equip de Setién era donar continuïtat a les bones sensacions i sentenciar el matx. Imperdonablement, però, ha fet un pas endarrere. I el Celta, és clar, no ha renunciat a sumar un punt vital per intentar segellar la permanència. Iago Aspas, amb un llançament de falta magistral en els darrers instants, ha fet justícia i ha desfet molt bona part de les aspiracions culers a la Lliga. I encara sort que Nolito ha perdonat el tercer dels gallecs en l’últim moment. El Barça s’ha llançat desesperadament a la recerca del gol de la victòria, però no ha tingut cap oportunitat clara. Si el Madrid guanya demà l’Espanyol, acabarà la 32a jornada de la Lliga Santander a dos punts –més el goal average a favor– que els blaugrana. Tenint en compte el ritme dels madrilenys, mig títol s’ha escapat aquest dissabte a Balaídos.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa