Kobe Bryant, el Barça i el dia que va saber que Messi seria el millor jugador de la història

La vida de Kobe Bryant va tenir molts moments àlgids, no només a dins de les pistes sinó també a fora. La llegenda de l’NBA, que va morir aquest diumenge en un accident d’helicòpter, era admirat a tot el món, també a Barcelona, sobretot tenint en compte l’estreta relació que va tenir amb el Barça durant i després de la trajectòria esportiva. L’exjugador dels Lakers, de fet, va viure diverses anècdotes amb el club blaugrana, entre elles una amb Ronaldinho i Leo Messi com a protagonistes.

Va ocórrer fa molts anys, el 2006, quan el Barça de Frank Rijkaard va viatjar a Los Angeles en una de les seves tradicionals gires estiuenques i Bryant va visitar la plantilla culer. L’escorta tenia bona relació amb Ronaldinho i van estar xerrant a peu de gespa. Així va revelar, força temps després, de què havien parlat aquell dia: “Ronaldinho em va dir: ‘Mira, Kobe, et presentaré el jugador que es convertirà en el millor de la història’. ‘Però si ets tu, el millor!’, li vaig respondre. ‘No, ell serà millor’, va insistir. Era Leo Messi, que llavors tenia 17 anys”.

Més enllà d’aquesta anècdota aïllada, Kobe Bryant tenia una gran relació amb el Barça, contra qui va disputar dos amistosos (els anys 2008 i 2019) i amb qui va coincidir diverses vegades, tant a Barcelona com als Estats Units. “El jugador va coincidir amb el Barça a Los Ángeles durant la gira blaugrana pels Estats Units l’any 2006. Mesos més tard, el basquetbolista va visitar un entrenament del Barça a la Ciutat Comtal. Escenes similars es van repetir el 2011, quan Kobe Bryant va presentar-se a l’hotel de concentració de la plantilla culer durant la gira culer per terres americanes. Allà, a Washington, va participar també en un amistós solidari d’amics de Mia Hamm”, ha recordat l’entitat catalana.

 

L’estiu del 2015, poc després del triplet assolit pel conjunt de Luis Enrique, Kobe Bryant va tornar a visitar la plantilla blaugrana durant la seva gira estiuenca. L’últim contacte entre exjugador i Barça va ser el setembre del 2017 a Haikou (Xina), quan l’estrella dels Lakers va ser l’encarregada d’anunciar l’acord de Mission Hills amb l’NBA per acollir un museu i una botiga de l’NBA a les seves instal·lacions, aprofitant l’acord entre el Barça i Mission Hills.

 Més notícies

Kobe Bryant mor en un accident d’helicòpter

L'exjugador dels Los Angeles Lakers ha mort aquest diumenge amb 41 anys

PORTADES | La premsa eternitza Kobe Bryant

El món del bàsquet i de l'esport en general està de dol i les portades dels principals mitjans de comunicació esportius ho evidencien

Nou comentari