El Barça intervindrà per intentar desbloquejar la vaga del futbol femení

El Barça és un dels clubs esportius d’Europa que més ha lluitat per la visibilitat del futbol femení i no li pensa girar l’esquena ara que les futbolistes estan lluitant per aconseguir el Conveni Col·lectiu i que han convocat una vaga per aquest cap de setmana. L’entitat blaugrana ha emès un comunicat en el qual, a banda de lamentar “la falta d’acord entre tots els agents implicats”, ha anunciat que “ha acceptat participar en el procés de mediació del Ministeri de Treball perquè entén que és el camí per garantir els drets mínims que mereixen totes les dones futbolistes professionals”.

El club català té clar que les jugadores exigeixen “uns drets bàsics que tota esportista professional hauria de veure reconeguts” i també que “si no hi ha més remei que portar a terme la vaga, la manera en què es faci no desvirtuï la competició”. El Barça ha aprofitat el text per reafirmar “el seu compromís en la difusió i en la visibilitat del futbol femení” i reiterar que, en el marc actual, “el titular del camp on es disputen els partits és qui té el dret de retransmetre’ls”: “És, doncs, un deure per part de tots els equips de la competició d’emetre els partits que es disputen en llurs instal·lacions, en les millors condicions possibles, per satisfer els aficionats així com els patrocinadors de la Primera Iberdrola, que són peces fonamentals en la viabilitat dels clubs“.

El comunicat del Barça

“El Barça lamenta la falta d’acord entre tots els agents implicats en l’aprovació del Conveni Col·lectiu del futbol femení i exposa que:

Després de les negociacions dels darrers dies, el club ha acceptat participar en el procés de mediació del Ministeri de Treball perquè entén que és el camí per garantir els drets mínims que mereixen totes les dones futbolistes professionals.

Al mateix temps, el club apel·la a la responsabilitat de tots els actors que contribueixen al futbol femení per trobar una entesa en un tema que és capital per al futur de la competició i lamenta que s’hagi d’arribar fins al punt de la vaga de futbolistes que tindrà lloc el proper cap de setmana per exigir uns drets bàsics que tota esportista professional hauria de veure reconeguts.

És desig de l’entitat que, si no hi ha més remei que portar-la a terme, la manera en què es faci no desvirtuï la competició. 

D’altra banda, el Barça reafirma el seu compromís en la difusió i en la visibilitat del futbol femení i reitera que, en el marc actual, el titular del camp on es disputen els partits és qui té el dret de retransmetre’ls. És, doncs, un deure per part de tots els equips de la competició d’emetre els partits que es disputen en llurs instal·lacions, en les millors condicions possibles, per satisfer els aficionats així com els patrocinadors de la Primera Iberdrola, que són peces fonamentals en la viabilitat dels clubs. 

Amb tot, l’Entitat desitja que aquest procés de diàleg fructifiqui i permeti recuperar la unitat de tots els clubs per caminar cap a una gestió comuna d’aquesta competició, evitant conflictes que res tenen a veure amb la millora i evolució de la competició”.Més notícies

VÍDEO | L’arenga insultant i vergonyosa del Madrid contra el Barça abans del Clàssic

Abans de trepitjar la pista del WiZink Center, el metge del club blanc va catalogar el Barça com a "la colla més gran de rates de l'Eurolliga"

El metge del Madrid es disculpa per qualificar el Barça de “colla de rates”

Miguel Ángel López emet un comunicat a través de les xarxes socials en què manifesta “el meu penediment i vergonya pel que va succeir”

Nou comentari