Món Esport
El Barça i la FIFA treballen en un estudi per a millorar el futbol femení
  • CA

Els responsables de l’àrea de salut del Barça Innovation Hub han realitzat un estudi amb les futbolistes del primer equip femení blaugrana que ha estat presentat a la FIFA per tal de millorar aquest esport. En la investigació s’han examinat “paràmetres mèdics i físics de les jugadores” amb l’objectiu de veure quin impacte es produeix en el cos de les atletes i, així, poder reduir el risc de lesió i a la vegada millorar el rendiment de les futbolistes.

Aquest és un dels múltiples projectes en els quals està involucrada l’àrea de recerca del club blaugrana, que treballa per aprofitar les millores científiques i tecnològiques de la societat actual per a poder-ho aplicar al món de l’esport. En aquest cas, la mateixa FIFA s’ha encarregat de finançar la investigació, el qual es va iniciar el juliol del 2018 i ha tingut una durada de dos anys.

Pel que fa als resultats, l’estudi conclou que les característiques de les jugadors de futbol són úniques i estableix diferències entre elles i altres atletes, especialment aquelles que es dediquen a l’esport individual. Segons aquesta recerca, el risc de lesió de les futbolistes augmenta segons l’etapa del cicle menstrual en el qual es trobin i la idea és poder monitorar-ho per evitar problemes físics.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa