Món Esport
El Barça estudia possibles mesures per combatre la crisi del coronavirus

L’activitat esportiva està aturada, però els jugadors del Barça estan exercitant-se a casa per no perdre la forma, la secretaria tècnica continua les seves tasques de preparació de la temporada vinent i, com no podria ser d’una altra forma, la junta directiva comandada per Josep Maria Bartomeu segueix treballant, i més ara que la pandèmia del coronavirus ha situat en escac el negoci del futbol modern. Aquest divendres, l’equip directiu culer s’ha reunit “telemàticament” en sessió ordinària per debatre sobre les afectacions que la crisi del Covid-19 està provocant en el seu funcionament regular.

En el comunicat que ha emès després de la trobada digital, el Barça ha explicat que la junta de Bartomeu, “en exercici de la seva responsabilitat, ha analitzat la situació i ha fet una primera aproximació a diferents escenaris i a possibles mesures que caldrà prendre en el futur amb l’objectiu de minimitzar totes les afectacions econòmiques”. “El club està en contacte permanent amb els grans clubs europeus, a través de l’ECA i de la LFP, així com amb les lligues i les federacions de la resta d’esports professionals i amateurs, per compartir aquesta anàlisi, i les possibles mesures que s’han d’aplicar”, ha revelat el text difós a través dels mitjans oficials.

Entre les possibles accions a dur a terme –davant la falta d’ingressos per drets televisius, ticketing i marxandatge– hi podria haver la suspensió temporal de sous als futbolistes del primer equip, la principal despesa de l’entitat. El diari SPORT, de fet, ha assegurat que el Barça té previst presentar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) la setmana vinent que afecti els seus treballadors, però també els jugadors. Fonts del club blaugrana han desmentit que ja s’hagi pres una decisió al respecte, encara que, evidentment, la junta “està obligada a contemplar tots els escenaris possibles, els més optimistes i els més pessimistes”.

En qualsevol cas, segons ha pogut saber El Món l’equip que comanda Josep Maria Bartomeu està pendent de les reunions que mantingui amb els altres grans clubs del continent i de l’Estat la pròxima setmana. En funció de les recomanacions que es produeixin en aquelles trobades, que evidentment també seran virtuals, s’actuarà en una línia o en l’altra. Segons el diari Ara, el Barça demanarà als jugadors que s’abaixin el sou voluntàriament. Cal recordar que ja hi ha clubs francesos com l’Olympique de Lió o el Montepellier que ja han obert la veda i han suspès temporalment els sous dels integrants de la plantilla del primer equip sense la necessitat d’esperar una resposta conjunta de la Ligue 1.

A més, l’entitat blaugrana ha celebrat l’ajornament de l’Eurocopa i la Copa Amèrica fins al 2021, ha emfatitzat “en la importància d’haver pres les mesures preventives necessàries, anant més enllà, fins i tot, de les recomanacions i ordres que, posteriorment, es van efectuar des de les diverses autoritats”, ha fet una crida a tota la ciutadania a quedar-se a casa, ja que “el més important és garantir la salut de la gent”, i ha enviat “tot el seu suport a les persones que estan patint aquest contagi i les seves conseqüències”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa