El Barça empata contra l’Atlètic i s’allunya encara més de la Lliga (2-2)

El Barça torna a punxar i s’acomiada pràcticament de la Lliga. El conjunt blaugrana empata contra l’Atlètic de Madrid i es deixa dos punts que, excepte sorpresa majúscula, seran decisius en la lluita pel títol de campió. Diego Costa, en pròpia porteria, i Leo Messi han marcat els gols locals, mentre que Saúl ha transformat dos penals polèmics per igualar el compromís. Si el Madrid no falla dijous contra el Getafe, els de Setién acabaran la jornada a quatre punts del seu màxim rival pel tron estatal.

Riqui Puig marca el camí

Els partits contra l’Atlètic de Madrid sempre són molt complicats. El conjunt matalasser té les idees molt clares i l’estil de joc molt definit. És molt incòmode enfrontar-s’hi. El Barça l’ha rebut al Camp Nou sense marge d’error i amb la necessitat de retrobar-se amb la victòria després de l’empat a Balaídos. Quique Setién ha apostat per un sistema amb quatre migcampistes i dos davanters, Leo Messi i Luis Suárez, i li hauria sortit molt bé si Arturo Vidal no hagués desentonat amb la resta d’efectius. El xilè no ha estat gens encertat. Rakitic i Busquets han estat a un bon nivell i Riqui Puig ha demostrat que mereix ser titular del primer equip, però l’exfutbolista del Bayern i la Juventus no.

Vidal ha comès un penal absurd que ha permès a l’Atlètic de Madrid neutralitzar el gol en pròpia de Diego Costa després d’un servei de córner abans del quart d’hora de joc. Ter Stegen ha aturat la rematada del mateix davanter hispanobrasiler, però el VAR ha fet repetir el penal perquè el porter alemany s’havia avançat abans del xut. Reglamentàriament, la correcció del sistema de vídeoarbitratge ha estat correcta. Ara bé; aquestes situacions es produeixen en pràcticament tots els partits i mai no s’anul·len. Sigui com sigui, la bona primera meitat culer no ha tingut premi. Els de Setién han estat superiors a l’Atlètic, però han tornat a fallar en l’assignatura de rendibilitzar les oportunitats amb què ha comptat.

Leo Messi ha estat molt participatiu i no ha deixat de buscar el seu gol oficial número 700 fins que l’ha trobat. Ha fallat dues ocasions força clares fins que Felipe ha fet caure Semedo a l’àrea d’Oblak i l’àrbitre ha assenyalat penal. Des dels onze metres, l’argentí s’ha inventat un llançament de panenka deliciós amb el qual ha tornat a avançar el Barça i ha repassat el seu nom en els llibres d’història del futbol mundial. Ja era la segona meitat i els blaugrana han tornat a desaprofitar l’oportunitat, tal com van fer a Vigo el dissabte passat, de sentenciar la victòria. Han intentat calmar el compromís, però Semedo ha comès una falta dubtosa sobre Yannick Ferreira-Carrasco, que ha fet molt bon partit, a dins de l’àrea i Saúl ha tornat a empatar. Ter Stegen ha encertat la direcció i ha arribat a tocar la pilota, però no ha pogut evitar la diana.

Una gestió dels canvis desastrosa

Griezmann, Braithwaite i Ansu Fati, entre d’altres, estaven a la banqueta esperant la seva oportunitat i el Barça estava dient adeu a la Lliga, però abans del minut 84 Setién només ha fet un canvi: Sergi Roberto per Rakitic. El càntabre no ha reaccionat i el seu equip ha trobat a faltar la intervenció del seu entrenador. La gestió de les cinc substitucions ha tornat a ser desastrosa. En els darrers minuts, Ansu Fati ha substituït Sergio Busquets i el conjunt culer ha recuperat el seu 4-3-3 habitual. Griezmann ha entrat just abans que el quart àrbitre ensenyés els quatre minuts de temps d’afegit i no ha pogut fer res per evitar l’empat. Els blaugrana han tornat a punxar i, excepte sorpresa majúscula, s’han acomiadat de la Lliga.