El Barça i la directiva de Bartomeu, atacats per milers de bots

El club blaugrana denuncia “ciberatacs reputacionals” a les xarxes socials elaborats per programes informàtics dissenyats per efectuar tasques repetitives de forma automatitzada

Deloitte ha elaborat un informe per al Barça que acredita l’existència de “ciberatacs reputacionals” massius a Internet procedents de diverses comunitats, segons ha informat aquest divendres El Mundo. En total, la investigació de la consultora ha identificat 20.000 tuits negatius de 300.000 mencions analitzades que tenien l’objectiu de desprestigiar el club blaugrana i, concretament, la junta directiva de Josep Maria Bartomeu.

Sempre segons l’estudi citat, un 12,5% dels comentaris a les xarxes socials sobre temes del club procedeixen “d’usuaris no humans”. Entre els 3.281 bots detectats s’hi troba una comunitat relacionada amb l’independentisme català. La missió de tots els programes informàtics dissenyats per efectuar tasques repetitives de forma automatitzada és clara: atacar el Barça i l’equip directiu que lidera Josep Maria Bartomeu.

Fonts del Barça han confirmat a aquest diari que el club blaugrana va presentar una denúncia per aquest cas el passat 17 de juliol. L’entitat culer, que ja fa molt de temps que va detectar bots programats per malmetre la seva imatge i des de llavors treballa per combatre’ls, va facilitar a la Fiscalia l’informe de Deloitte “perquè esclareixi els fets i trobi l’origen d’aquests atacs”, que es pressuposa “molt profund i complex”.

Més informació

Comentaris

    Ramon Juliol 24, 2020 5:40 pm
    Desprestigiar la junta de Bartomeu és IM-POS-SI-BLE.

Nou comentari