El Barça evidencia la incoherència de Mediapro amb la visibilització del futbol femení

Seria impensable que un clàssic espanyol masculí no fos emès per cap mitjà audiovisual, en obert o de pagament. El futbol femení, però, és una altra cosa, i aquest cap de setmana es viurà una situació increïble: l’Atlètic de Madrid-Barça d’aquest dissabte no es podrà seguir a través de cap televisió, ja que Mediapro, que té els drets de l’equip matalasser però no els del blaugrana, així ho ha decidit en negar l’acreditació a Barça TV per exercir el dret a la informació del partit.

“Des del Barça lamentem profundament aquesta decisió, que ens costa d’entendre quan Mediapro té tots els drets adquirits per emetre la segona volta del partit que es considera el clàssic de la Primera Iberdrola. Només podem entendre aquesta decisió en perjudici total i absolut dels aficionats, no només dels dos equips, sinó de tota l’afició i dels teleespectadors que segueixen el futbol femení”, ha comunicat el club culer mitjançant un comunicat que ha deixat en evidència el grup dirigit per Jaume Roures.

“Ens sorprèn, addicionalment, que això s’hagi produït un dia com avui, en què s’ha fet pública la campanya T’ho estàs perdent de la Secretaria General de l’Esport, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i l’Institut Català de la Dona, on Mediapro ha participat produint la peça audiovisual de la campanya. És, com a mínim, incoherent: Mediapro ens està dient, d’una banda, amb la seva participació en aquesta campanya, que cal ajudar a visualitzar l’esport femení en benefici d’una societat més justa i igualitària i, de l’altra, com a productora, s’està negant a emetre el clàssic de demà, impedint, doncs, la visibilització del futbol femení”. 

“Cal recordar que, davant la manca de regulació en termes de drets audiovisuals en la competició de la Lliga femenina Primera Iberdrola, el Barça s’empara en el denominat ‘dret d’arena’ que estableix que el titular del camp on es disputen els partits pot retransmetre el que passa a les seves instal·lacions (dret que regeix sense discussió a la UEFA Women’s Champions League). També es va comprometre a acreditar els mitjans que ho sol·licitessin i, en conseqüència, no s’oposa ni s’oposarà mai a la retransmissió que els equips locals que visita vulguin fer dels partits que es disputen a les seves instal·lacions a través dels canals que considerin més adequats”, finalitza el text de l’entitat catalana.Més notícies

Nou comentari