Món Esport
El Barça constitueix la mesa de negociació per la rebaixa salarial sense representació dels jugadors
  • CA

El Barça ha anunciat aquest dimecres que ha constituït una mesa de negociació per iniciar “el procediment de modificació substancial col·lectiva de condicions laborals i l’expedient de regulació de treball temporal”, és a dir, la coneguda com a rebaixa o adequació salarial. La taula estarà integrada per representants de la directiva de Josep Maria Bartomeu i, és clar, dels treballadors del club blaugrana. La intenció de la junta és discutir les condicions de la mesura conjuntament amb tots els empleats i esportistes, encara que els segons demanen que els dos col·lectius de treballadors siguin tractats a part.

Segons ha informat el Barça, la constitució d’aquesta mesa “s’emmarca en el paquet de mesures que el club ja ha anat implementant en els darrers mesos per reduir la despesa de gestió i la massa salarial de tots els esports professionals”. “L’afectació de la pandèmia en aquest exercici és molt més forta que en l’anterior, en què la incidència es va limitar al darrer trimestre, d’abril a juny. La temporada en curs quedarà afectada totalment, de manera que l’impacte negatiu es multiplicarà exponencialment. El club preveu una caiguda d’ingressos superior al 30% i, en conseqüència, està obligat a trobar solucions immediates que ajudin a rebaixar el capítol de despeses”, ha afegit el Barça en el seu comunicat per justificar la necessitat d’impulsar aquest procés.

Sempre tenint en compte la nota informativa del club català, l’objectiu de la directiva de Bartomeu és el “d’arribar a un acord amb tot el col·lectiu laboral de l’entitat que passi per una solució conjunta d’adequació salarial transitòria, gradual, proporcional, i específica per a cadascun dels col·lectius”. A més, la junta ha convidat els jugadors a rectificar la seva postura de negar-se a negociar i incorporar a la mesa algun membre que els representi, però ha tancat la porta a configurar noves taules de negociació: “La constitució d’aquesta mesa ha de ser única”.

“Tot plegat contribuirà, de ben segur, a complir el pressupost d’aquesta temporada i, alhora, a fixar les bases per afrontar amb les millors garanties els grans reptes que vindran un cop superada aquesta crisi sanitària d’abast mundial”, ha sentenciat el Barça, que aquest dimarts va anunciar la renovació d’alguns futbolistes importants de la plantilla i, segons diversos mitjans, està treballant per modificar també els contractes de Griezmann, Busquets i Sergi Roberto, però que encara no ha aconseguit convèncer la resta de la plantilla de la necessitat d’ajustar els terminis dels sous per evitar que les conseqüències econòmiques del coronavirus comprometin el seu futur pròxim.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa