El Barça, el club que més diners rep de la FIFA pel Mundial Femení

El club català rebrà 77 mil euros per la participació de 15 jugadores culers

Per primera vegada a la història, la FIFA realitzarà una compensació econòmica en un Mundial femení. I el Barça serà l’equip que rebrà la xifra més alta, 77 mil euros, per la participació de quinze de les seves jugadores al Mundial Femení de França 2019. Olympique de Lió, amb 73 mil, i Manchester City, amb 66 mil, completen el podi.

La FIFA pagarà pràcticament tres milions d’euros a 198 clubs de futbol de tot el món a la primera fase del Mundial, segons un estudi proporcionat per l’empresa Apuestas deportivas. Fent càlculs, s’estima que es pagarà uns 400 euros per dia a cada jugadora que participi en la competició. Una xifra gairebé 18 vegades inferior a la que es paga als esportistes masculins. Per exemple, al Mundial de Rússia 2018, la FIFA pagava per cada jugador al voltant de 7.200 euros per dia.

D’altra banda, la FIFA no només compensa clubs, sinó també les lligues on juguen les jugadores. En aquest sentit, la lliga dels Estats Units serà la millor pagada amb 395.000 euros, seguida de l’espanyola amb 270.000 euros.

Més informació

Nou comentari