Món Esport
Un Barça renascut busca la tercera Eurolliga
  • CA

Després d’una llarga travessa pel desert, el Barça ha ressorgit de les cendres i torna a ser en una final d’Eurolliga. Han passat onze anys des d’aquell vespre a París, on un equip format per Navarro, Ricky Rubio, Pete Michael, Lorbek, Sada i companyia va sumar la segona corona europea del club blaugrana, capitanejats per l’etern Roger Grimau. Aquella és l’última final disputada pel FC Barcelona, que hi torna aquest vespre com un equip renascut després de molts naufragis.

El Barça s’ha plantat a la final de Colònia per la porta gran. Després d’uns anys difícils, l’equip ha completat un gran procés de reconstrucció que el va dur al primer lloc de la fase regular de l’Eurolliga. Després de desfer-se del Zenit als quarts de final, els blaugrana van tombar l’Armani de Milà amb èpica, amb una cistella sobre la botzina de Higgins.

L’Efes, un mal rival

El Barça necessita trencar amb el passat per a poder guanyar l’Eurolliga. L‘Efes, botxí del Reial Madrid i del CSKA, va guanyar els dos partits de la fase regular aquesta temporada. De fet, els turcs han superat el Barça en set dels deu últims duels disputats. L’Efes va fer una millor segona volta que el Barça, però també va patir per superar les rondes anteriors.

Salt inicial del Barça-Efes al Palau Blaugrana | Europa Press

De tota manera, el conjunt liderat per Vasilje Micic i Shane Larkin podria pagar la inexperiència en aquestes cites. El club turc només ha disputat una final, que van perdre amb el CSKA l’any 2019. Els culers no tenen la pressió d’haver d’aconseguir el primer títol de la seva història, i compten entre les seves files amb jugadors com Pau Gasol, que ha guanyat pràcticament tot el que es pot guanyar. El domini de Brandon Davies i l’encert de Mirotic i Higgins també serà clau pel desenvolupament del partit.

Pendents de Calathes

Si el partit d’aquest vespre segueix la tònica dels últims partits de la competició, hi haurà una gran igualtat fins als últims minuts. Cap dels dos equips parteix com a clar favorit, i necessitaran tenir a to les seves millors peces per endur-se el títol. Per aquest motiu, el Barça està molt pendent de l’evolució del seu base titular, Nick Calathes, que va patir una lesió al turmell durant les semifinals.

El base de Florida encara és dubte per la final. Va ser un dels grans actius del Barça contra l’Armani de Milà, i el Barça perdria molt si no pogués comptar amb la seva efectivitat. Les proves mèdiques no van detectar cap lesió greu, cosa que permet un moderat optimisme entre les files culers. La seva evolució en les últimes hores acabarà de decidir si Calathes pot disputar algun minut en la gran final.



Més notícies
Cory Higgins, heroi del Barça a la 'Final Four' | FC Barcelona
Higgins classifica el Barça per a la final de l’Eurolliga en un partit d’infart (84-82)
Notícia: Higgins classifica el Barça per a la final de l’Eurolliga en un partit d’infart (84-82)
Comparteix
Els blaugranes superen l'Armani de Milà i s'enfrontaran al temut Efes a la final
Nick Calathes durant els quarts de final d'Eurolliga | Europa Press
Calathes és dubte per la final
Notícia: Calathes és dubte per la final
Comparteix
El base de Florida va ser clau en la victòria en les semifinals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa