El Barça avança als vuitens de la Champions amb contundència (4-1)

El Barça ha rematat la feina i s’ha classificat sense problemes per als vuitens de final de la Lliga de Campiones. El conjunt blaugrana, que la setmana passada va assaltar el PSV Eindhoven (1-4), s’ha tornat a imposar a l’equip holandès, aquesta vegada a l’Estadi Johan Cruyff, amb el mateix resultat (4-1). Els doblets de Graham Hansen i Lieke Martens han fabricat el triomf contundent de les de Lluís Cortés, que han aprofitat la primera ronda de la Women’s Champions League per demostrar que tornen a tenir ganes d’arribar ben lluny a la màxima competició continental entre clubs.

Si el PSV ja va adonar-se dimecres passat que tenia molt poques opcions d’eliminar el Barça, avui encara ho ha comprovat amb més claredat. Només han hagut de passar tres minuts perquè la Caroline Graham Hansen avancés les locals amb un xut creuat impecable. Les culers s’han tornat a sentir molt còmodes i superiors sobre el terreny de joc. Les rivals han plantat més cara que en l’anada, però tot i això no han pogut evitar marxar al descans amb un resultat encara més voluminós. Quan quedaven pocs minuts per al final, Lieke Martens ha rematat amb l’esperó una centrada de Marta Torrejón al segon pal i ha recordat, salvant les distàncies, aquella diana del 1973 que Johan Cruyff va fer contra l’Atlètic de Madrid.

A la represa, la balança ha continuat decantant-se a favor d’un Barça que no s’ha relaxat fins que ha celebrat dos gols més. Graham Hansen i Martens han tornat a veure porteria, la primera després d’una passada d’Aitana i la segona amb una rematada de cap a la sortida d’un córner. Quan semblava que el marcador ja no es mouria més ha passat exactament el mateix que va succeir la setmana passada. Joëlle Smits ha marcat la diana de l’honor, però no ha pogut fer res per evitar que les de Lluís Cortés s’hagin colat, per sisena temporada consecutiva, entre els setze millors equips de la Women’s Champions League.