Món Esport
El Barça aprofitarà l’aturada pel coronavirus per apostar pels eSports

La crisi del coronavirus ha obligat a paralitzar el món de l’esport a escala catalana, europea i mundial. El Barça no se n’ha salvat i ha hagut d’aturar la seva activitat de forma pràcticament definitiva. Gairebé, perquè no al complet. Una secció blaugrana continua en marxa: la dels eSports, les competicions de videojocs i els esports electrònics. L’entitat culer té dos equips, un de Pro Evolution Soccer i un de Rocket League, i el segon es manté en funcionament amb tota la normalitat, ja que tota l’activitat es desenvolupa des de casa. El primer també s’ha hagut de paralitzar per culpa del coronavirus, ja que les competicions són presencials.

Segons ha pogut saber El Mónla intenció que té el Barça ara mateix és aprofitar aquesta suspensió de l’activitat esportiva física per apostar pels eSports, ja que en aquest sector s’avança de forma virtual. L’entitat blaugrana ha volgut donar més visibilitat a aquesta secció des del mateix moment en què s’ha aturat tot l’esport i això s’ha fet palès a les xarxes socials i a la pàgina web del club. Fonts del club blaugrana han assegurat a aquest diari que les pròximes setmanes 

El Barça i els eSports

El Futbol Club Barcelona va treure el cap al món dels eSports a finals del 2018. El primer videojoc al qual va jugar aquesta secció va ser el Pro Evolution Soccer, un dels principals simuladors de futbol, gràcies a la relació del Barça amb Konami, l’empresa desenvolupadora. Posteriorment, el Barça va fitxar un equip sencer de Rocket League, un joc que consisteix a disputar un partit de futbol però no amb humans, sinó amb cotxes, i tres jugadors en comptes d’onze. Aquest és un dels videojocs més populars en l’àmbit dels eSports, però el club té la intenció de reforçar encara més aquesta secció.

League of Legends

El League of Legends, popularment conegut com a LoL, es pot considerar la mare dels eSports. És el principal videojoc de competició, el que mou més diners i el que té més seguiment. Hi ha un mapa que es divideix en dos equips de cinc jugadors i l’objectiu és destruir la base enemiga. El Món pot confirmar que el Barça ha contactat amb diversos equips xinesos per poder establir una relació i entrar en aquest joc en concret. Fonts del club asseguren que, “com totes les grans organitzacions d’esports electrònics”, l’objectiu és arribar al LoL.

De la mateixa manera, l’entitat culer també assegura a aquest mitjà que l’expansió no es basarà només en el LoL, sinó que es vol arribar a molts més videojocs. Ara bé, el club blaugrana té totalment vetats els videojocs que es consideren violents o de temàtica bèl·lica. D’aquesta forma, la secció culer d’eSports no participarà mai de jocs tan populars com el Counter Strike o el Call of Duty, ja que ambdós són simuladors de guerra.

Una “Masia” virtual

Malgrat que es tracta d’un projecte molt incipient, El Món també ha pogut saber que el Barça té la intenció de treballar amb els eSports de la mateixa manera que ho fa amb les altres seccions, és a dir, a un nivell educacional i formatiu. El club vol que les plantilles dels seus diferents equips d’esports electrònics estiguin conformades, més enllà dels fitxatges, per jugadors que hagin estat formats per la mateixa entitat blaugrana. Fonts del Barça deixen clar que, a més, en el futur a curt termini es vol apostar pel talent català.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa