Món Esport
El Barça aplica un ERTO a treballadors i esportistes

La junta directiva del Barça ha decidit aquest dijous, en la reunió telemàtica que ha mantingut per avaluar les mesures que haurà d’aplicar per minimitzar l’impacte econòmic que la crisi del coronavirus està provocant en la seva activitat, que presentarà al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya diversos expedients de regulació temporal d’ocupació que afectaran l’àrea esportiva i la resta de personal no esportiu. El club blaugrana pren aquesta decisió davant la davallada d’ingressos fruit de l’aturada completa i indefinida de l’activitat esportiva amb motiu de la Covid-19.

“Bàsicament es tracta d’una reducció de la jornada laboral, imposada per les circumstàncies i les mesures de protecció dutes a terme, i, com a conseqüència, la reducció proporcional de les retribucions previstes en els respectius contractes, mesures que el club vol implementar seguint escrupolosament les normes formals laborals, sota els criteris de proporcionalitat, i sobretot equitat, i amb l’únic objectiu de reprendre l’activitat del club tan bon punt com sigui possible”, ha explicat el Barça en el seu comunicat.

D’aquesta forma, l’entitat culer no ha especificat el percentatge de salari que rebaixarà als esportistes. Segons ha transcendit durant les darreres hores, la intenció de la junta és que deixin d’ingressar un 70% del seu sou, proposta que no ha satisfet cap secció. Tant els futbolistes del primer equip de futbol masculí com els professionals de la resta de seccions entenen que la situació els demana un gest, però no estan disposats a acceptar les condicions que planteja el club.

El comunicat del Barça

“La Junta Directiva, reunida aquest dijous 26 de març telemàticament, ha tractat sobre les mesures que cal aplicar per minimitzar l’impacte econòmic que la crisi del coronavirus està provocant en l’activitat del FC Barcelona, així com les accions que s’estan duent a terme des del Club i des de la Fundació per col·laborar amb les autoritats amb l’objectiu d’evitar al màxim el contagi de la malaltia.

La declaració de l’estat de l’alarma el 14 de març passat, com a conseqüència de l’emergència sanitària que estem vivint arran de la pandèmia del coronavirus, va comportar el cessament de tota l’activitat, esportiva i no esportiva, del nostre club. Davant d’aquest escenari, la Junta Directiva ha decidit implementar una sèrie de mesures per pal·liar-ne els efectes i reduir les afectacions econòmiques d’aquesta crisi.

D’entre les mesures adoptades, cal destacar les relatives a l’àmbit laboral, motivades per la necessitat d’implementar mesures d’adaptació de les obligacions contractuals del personal del Club a les noves, i transitòries, circumstàncies que estem vivint. Es tracta de la presentació dels diferents expedients relatius a l’àrea esportiva (futbol i altres esports professionals), així com a la resta del personal no esportiu.

Aquests expedients es tramitaran davant del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, un cop el Club hagi compartit amb tot el seu personal, esportiu i no esportiu, tots els aspectes relatius a aquestes mesures, i el seu abast. Bàsicament es tracta d’una reducció de la jornada laboral, imposada per les circumstàncies i les mesures de protecció dutes a terme, i, com a conseqüència, la reducció proporcional de les retribucions previstes en els respectius contractes, mesures que el Club vol implementar seguint escrupolosament les normes formals laborals, sota els criteris de proporcionalitat, i sobretot equitat, i amb l’únic objectiu de reprendre l’activitat del Club tan bon punt com sigui possible”.Comentaris

  1. Icona del comentari de: No és ètic que els milionaris plorin si perden algun milió a març 27, 2020 | 11:42
    No és ètic que els milionaris plorin si perden algun milió març 27, 2020 | 11:42
    Si els milionaris futbolistes del primer equip del Barça no s'avenen a perdre bona part del seu sou (continuarà essent milionari), mentre els aficionats que els paguen se'n van a la misèria, per mi s'ha acabat el Barça. Crec que és un factor al que s'ha de posar remei. s'han d'acabar aquests sous tant alts que ningú necessita per viure a cost de rei (Uf si parlem del rei, 1500 guàrdies personals, bufa). No és ètic que els milionaris plorin si perden algun milió

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa