Món Esport
El Barça anuncia que retransmetrà tots els partits del femení a casa

El Barça ha lamentat la falta de professionalització de la Primera Iberdrola i l’escassetat de recursos d’alguns clubs i ha anunciat que durà a terme mesures com transmetre els partits del seu equip femení a casa en directe per intentar ajudar al desenvolupament de la competició. En un comunicat, el club blaugrana ha assegurat que “davant determinats fets” com la “falta de regulació” en conceptes laborals de les futbolistes, quant a les estructures tècniques dels clubs o els terrenys de joc, així com la fixació dels horaris dels partits o els drets televisius, es veuen obligats a realitzar una sèrie d’accions.

A més, l’entitat blaugrana ha lamentat la “realitat” del futbol femení i que la Primera Iberdrola, competició organitzada per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), no gaudeixi encara de la “consideració d’esport professional” ni d’una “regulació completa” de tots els aspectes que la configuren que li permeti garantir uns “mínims” a aquesta pràctica esportiva. Conscients que els clubs de la competició tenen “realitats molt diverses i de vegades molt allunyades”, el Barça advoca per reforçar la competició i aconseguir majors ingressos de patrocini per poder oferir “condicions adequades” a tots els clubs per al correcte desenvolupament del futbol femení.

“Necessitem sumar i no dividir. Necessitem abocar-nos tots a desenvolupar correctament l’esport femení. És la nostra responsabilitat. Per construir el futur que volem, necessitem difondre el futbol femení, fer-lo visible, fer-lo arribar al públic i permetre que els patrocinadors (també els dels clubs més modestos) trobin sentit i tornin a invertir”, ha opinat el club. Per això, el club blaugrana ha comunicat que, d’acord amb el denominat dret d’arena que l’empara, retransmetrà a través dels seus canals propis tots els partits de la Primera Iberdrola que es juguin aquesta temporada a l’Estadi Johan Cruyff.

“El club distribuirà gratuïtament, a tots els mitjans que el sol·licitin, recopilacions d’imatges de cadascun d’aquests partits, de fins a dos minuts, amb l’objectiu que tots puguin exercir el dret a la informació del públic general”, ha assegurat. A més, acreditarà tots els mitjans que ho sol·licitin perquè puguin obtenir recursos merament informatius dels esdeveniments esportius que s’hi desenvolpen desenvolupen. Aquesta última mesura pretén que els clubs més modestos tinguin també una major visibilitat. “Esperem que aquests clubs que ens visiten facin una bona difusió i retransmissió dels partits que juguem a casa”, ha apuntat l’entitat blaugrana. “Ho mereix, sobretot, el públic que ens segueix amb fidelitat i passió. Ho mereix, sobretot, el futbol i l’esport femení que volem“, ha conclòs el comunicat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa