Món Esport
El Barça acomiada Quique Setién
  • CA

Ja és oficial. 217 dies després d’aterrar al Camp Nou, Quique Setién ha estat acomiadat com a entrenador del Barça. El club blaugrana, immers en una crisi institucional després de la humiliació històrica soferta contra el Bayern de Munic, ha posat punt final a la trajectòria del càntabre al comandament del primer equip culer. La seva destitució ha estat la primera conseqüència d’una temporada per oblidar que, sense cap mena de dubte, obligarà Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva a canviar moltes més coses. “Aquesta és la primera decisió en el marc d’una àmplia reestructuració del primer equip, que es farà des del consens entre l’actual secretaria tècnica i el nou tècnic, que serà anunciat els pròxims dies”, ha informat l’entitat catalana.

Setién marxa del Barça amb un balanç de setze victòries, quatre empats i cinc derrotes en 25 partits. El càntabre és el primer tècnic que abandona del Camp Nou sense haver guanyat cap títol des de Radomir Antic (2003), que també va arribar al club blaugrana durant el mes de gener. El Reial Madrid l’ha privat de la Lliga, l’Athletic de la Copa del Rei –els culers no han arribat a la final de la competició després de sis anys consecutius fent-ho– i el Bayern de Munic de la Champions League amb una golejada humiliant que no només ha sentenciat el seu projecte, sinó que també ha posat punt final al cicle gloriós i victoriós que Pep Guardiola va iniciar el 2008.

Il·lusió insatisfeta

Més enllà d’haver registrat la primera temporada en blanc des de fa dotze anys o la pitjor golejada des del 1946, Quique Setién ha estat acomiadat després de set mesos amb més pena que glòria en què no ha aconseguit estar a l’altura de l’expectació i la il·lusió que va generar el mes de gener. El càntabre no ha estat ell ni ha fet jugar l’equip tal com ho va prometre en la roda de premsa de presentació. No ha fet justícia a la frase que llueix en el seu perfil oficial de Twitter, que assegura que “el millor camí per arribar a la victòria és fer les coses bé”. Els resultats, a diferència del seu predecessor, Ernesto Valverde, no han maquillat la realitat.

Tal com va passar amb l’extremeny, i més tenint en compte les mesures preventives pel coronavirus, Setién no tindrà l’oportunitat d’acomiadar-se dels afeccionats i els mitjans de comunicació amb una roda de premsa. Les seves últimes paraules, doncs, seran les que va pronunciar a Lisboa, després d’una de les nits més vergonyoses i ridícules de la història del club. “És necessari que el Barça recuperi la seva identitat”, va recomanar divendres passat. És, segurament, una de les veritats més absolutes que ha pronunciat amb un micròfon a la mà com a entrenador blaugrana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa