El Barça anuncia accions legals contra Rousaud per les seves acusacions de corrupció

Acció, reacció. Nou cas de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu que es decidirà als jutjats. El Barça ha anunciat aquest dilluns, en el comunicat posterior a la reunió telemàtica de la junta directiva, que denunciarà Emili Rousaud, exvicepresident institucional, per les seves declaracions en diversos mitjans de comunicació, en les quals va assegurar, en relació amb la trama difamatòria de l’entitat culer a les xarxes socials –denominada BarçaGate–, que “algú ha posat la mà a la caixa”.

“El Barça no pot tolerar acusacions que perjudiquen greument la imatge de la institució. L’acció penal que s’interposarà és en defensa de l’honorabilitat del club i dels seus treballadors. D’altra banda, aquestes manifestacions es van realitzar sabent de l’existència d’una auditoria en curs que ha de posar el punt final a aquesta qüestió”, ha manifestat el club blaugrana en el seu comunicat davant les acusacions de corrupció de Rousaud.

El club blaugrana ha recordat, també, que l’auditoria encarregada a PricewaterhouseCoopers “ha reiterat que els seus treballs encara estan en curs i, per tant, sense cap mena de conclusions provisionals ni definitives”. “L’auditoria no s’ha pogut completar perquè l’actual situació d’estat d’alarma com a conseqüència de la Covid-19 ha tingut un cert impacte en el desenvolupament de determinats procediments d’anàlisi, en la mesura que són procediments que s’han de dur a terme de forma presencial”, ha ampliat.

El comunicat del Barça

“Davant les greus i infundades acusacions formulades pel senyor Emili Rousaud, exvicepresident institucional del club, en diverses entrevistes a mitjans de comunicació, la Junta Directiva nega categòricament qualsevol acció susceptible de ser qualificada de corrupció i, en conseqüència, ha acordat interposar la corresponent acció penal.

El Barça no pot tolerar acusacions que perjudiquen greument la imatge de la institució. L’acció penal que s’interposarà és en defensa de l’honorabilitat del Club i dels seus treballadors. D’altra banda, aquestes manifestacions es van realitzar sabent de l’existència d’una auditoria en curs que ha de posar el punt final a aquesta qüestió.

En aquest sentit, la Junta vol subratllar que, arran d’aquestes acusacions, PriceWaterhouseCoopers (PWC), la companyia encarregada d’elaborar l’auditoria sobre els serveis de monitoratge de les xarxes socials contractats pel club, ha reiterat que els seus treballs encara estan en curs i, per tant, sense cap mena de conclusions provisionals ni definitives.

PWC també ha manifestat que l’auditoria no s’ha pogut completar perquè l’actual situació d’Estat d’Alarma com a conseqüència de la Covid-19 ha tingut un cert impacte en el desenvolupament de determinats procediments d’anàlisi, en la mesura que són procediments que s’han de dur a terme de forma presencial, i que les diferents línies d’investigació que han definit en el seu treball s’han pogut realitzar amb ple accés a tota la documentació i a totes les fonts d’informació sol·licitades al Club.

La Junta considera que la gran virtut de l’auditoria encarregada a una empresa de gran prestigi com PWC és que haurà fet un estudi total de totes les qüestions relatives a aquests serveis, que determinarà la correcció, o no, dels serveis contractats i, sobretot, que determinarà l’existència, o no, de conductes individualment determinables que hagin pogut perjudicar el Club.

La Junta Directiva ha acordat que, un cop completada l’auditoria, n’analitzarà el contingut i les conclusions que se’n derivin, n’informarà públicament, i prendrà les decisions i adoptarà les mesures que corresponguin, en funció del seu resultat final”.Comentaris

    Pere Abril 13, 2020 | 22:54
    la quadrilla del Conde Godò instalada a la junta directiva del Barça ja se´ls comença a veure el llautó

Nou comentari