L’assemblea de socis del Barça votarà retirar les medalles a Franco el 6 d’octubre

El club blaugrana ha convocat, després de la reunió de la junta directiva, una Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris en què també s'hauran d'aprovar els comptes econòmics del club

Ja se sap el dia i la hora en què es durà a terme, per part de l’Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris del Barça, la ratificació de l’acord de la retirada de les distincions honorífiques atorgades a Francisco Franco. Després de la reunió de la junta directiva d’aquest dilluns, el club blaugrana ha comunicat que ha convocat l’assemblea per al proper dia 6 d’octubre, a les 15.00 hores en primera convocatòria i a les 15.30 hores en segona convocatòria.

Com és habitual, la jornada se celebrarà al Palau Blaugrana i durant la prèvia d’un partit del primer equip culer, en aquest cas contra el Sevilla (21.00 hores), el mateix rival que la temporada passada. Enguany es convocaran un total de 4.529 socis compromissaris i hi haurà el següent ordre del dia:

 

 1. Informe del president.
 2. Liquidació de l’exercici econòmic 2018/19.
 3. Pressupost de l’exercici econòmic 2019/20.
 4. Ratificació, si s’escau, de l’acord de la retirada de les distincions honorífiques atorgades a Francisco Franco.
 5. Ratificació, si s’escau, del Síndic dels Socis designat, de conformitat amb el que preveu l’article 57.2 dels Estatuts. 
 6. Propostes de socis d’acord amb el que estableix l’article 20.11 dels Estatuts.
 7. Informe de la Comissió de Control i Transparència.
 8. Informe del Síndic dels Socis.
 9. Torn obert d’intervencions.

El Barça traslladarà a l’assemblea la proposta de retirar les medalles atorgades a Francisco Franco durant la dècada dels 70. Segons va anunciar a principis del 2019 el portaveu de la junta directiva del club, Josep Vives, la junta va acordar deixar sense efecte les distincions entregades a Franco els anys 1971 i 1974, i tots els efectes honorífics vinculats al seu lliurament.

“És un cas curiós, quan alguns socis van instar el club a retirar les medalles no hi havia constància documental en una junta directiva del Barça que se li havia concedit una medalla al general Franco. Però hi havia proves gràfiques que ho provaven. A partir d’aquí, al Centre de Documentació es va fer molta feina i se li ha retirat. Encara que documentalment no hagi passat, de facto sí que ho ha fet. La decisió sobre la retirada definitiva d’aquestes medalles la prendrà l’Assemblea de Compromissaris, no la junta directiva”, va exposar l’11 de febrer Vives. El club va prendre aquesta aquesta decisió d’acord amb el compromís de revisar novament el cas, des d’un punt de vista històric i documental. Aquesta demanda havia estat periòdica per part de molts socis.

Més informació

Comentaris

  soci FCB Setembre 3, 2019 11:40 am
  Arriba una mica tard.!!!!!!

Nou comentari