L’Assembla rebutja la implantació del vot electrònic al Barça

Els socis compromissaris tomben la proposta de Víctor Font, que no aconsegueix el 66,6% dels vots que necessitava

Era, sense cap mena de dubte, el punt més atractiu i calent de l’Assemblea d’enguany. Víctor Font, líder del grup Sí al Futur i precandidat a les eleccions del Barça del 2021, es va convertir en el primer afeccionat a recollir les signatures necessàries per generar debat entre els compromissaris al voltant de la proposta d’un soci. Font va aconseguir que, democràticament, el Barça decidís si ja era l’hora o no d’implantar el vot electrònic al Camp Nou, no només per a les eleccions a la presidència –prèvia aplicació de la nova Llei de l’Esport–, sinó també per a altres decisions menys transcendents com una possible reforma de l’escut, la samarreta o el nom de l’estadi, entre d’altres.

Després dels discursos de Maria Teixidor, secretària de la junta directiva, i el mateix Font que han semblat dues compareixences pròpies d’una campanya electoral i en els quals l’equip dirigit per Bartomeu, contradictòriament, ha assegurat que votaria a favor d’aprovar la proposta després de posicionar-s’hi clarament en contra i desacreditar-lo, l’Assemblea General de Socis Compromissaris ha rebutjat implantar ara el vot electrònic amb 359 vots a favor, 153 en contra i 63 en blanc. Font no ha aconseguit el suport del 66,6% que necessitava per veure satisfeta la seva demanda de “donar un mandat a la junta directiva perquè el vot electrònic sigui emprat com a complement al vot presencial i demanar-li que impulsi consultes perquè els socis, els propietaris, puguin decidir al voltant d’altres aspectes importants”, segons ha explicat ell mateix als assistents a la jornada celebrada al Palau Blaugrana.

Després d’una Assemblea marcada clarament per la reducció de temps que ha impedit debatre tots els punts amb la dedicació que mereixien, Víctor Font ha exterioritzat que li ha sabut greu que el club optés per deslegitimar el seu plantejament amb un discurs partidista, però ha agraït als socis el suport rebut. Cal destacar que el líder de Sí al Futur no ha aconseguit la majoria de dos terços que necessitava, però que si els estatuts fossin diferents i les propostes dels socis només requerissin una majoria simple, hagués aconseguit el seu objectiu. De moment, el vot electrònic no arribarà al Camp Nou i el Barça seguirà vivint les jornades electorals presencials “i festives”, segons ha catalogat Teixidor.

Més informació

Nou comentari