Món Esport
Els problemes econòmics del Barça es començaran a solucionar el 16 de juny

El Futbol Club Barcelona ha convocat una assemblea extraordinària de socis i compromissaris per demanar l’autorització per activar dues de les palanques econòmiques que han de resoldre la delicada situació financera de l’entitat. Concretament, la institució blaugrana proposarà als socis que es pugui vendre fins al 49,9% de Barça Licensing & Merchandising, S.L. (BLM) i que es pugui cedir fins al 25% dels drets televisius de la Lliga a un o més d’un inversors. L’assemblea tindrà lloc el dia 16 de juny a les 18:30h i se celebrarà de forma presencial a l’Auditori 1899 del Camp Nou, a la vegada que també s’hi podrà participar de forma telemàtica.

La cessió de part dels drets televisius ha d’aportar un ingrés econòmic immediat al club -uns 300 milions per als pròxims vint-i-cinc anys-, a la vegada que també hauria de ser vital de cara al pròxim mercat de fitxatges. Aquests diners entrarien com a ingrés i no com a deute i, per tant, una part es podria utilitzar per inscriure jugadors aquest estiu. Segons ha pogut saber Món Esport, el Barça es planteja cedir-los a entitats com CVC Capital Partners, Goldman Sachs o fins i tot altres empreses que fins ara no havien transcendit. D’altra banda, la venda de BLM podria aportar fins a 200 milions d’euros al club, gràcies als quals es tancaria l’exercici econòmic actual sense pèrdues, fet que també seria vital per a la bona salut de la institució i la junta directiva.

Una assemblea fonamental per a l’economia del Barça

Es tracta d’un moment que hauria de ser fonamental per al futur immediat i a mitjà termini del club. Ha de ser un punt d’inflexió per revertir la mala situació econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus i de la gestió de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. En diverses ocasions, l’actual president, Joan Laporta, ha assegurat que aquestes palanques econòmiques que s’han d’activar han de servir per salvar les finances de l’entitat i començar la reconstrucció del nou Barça. La tercera palanca que encara es podria activar és la venda de Barça Studios, així que encara hi ha marge de creixement, no només per fitxar jugadors, sinó per evitar vendes doloroses.



Més notícies
Robert Lewandowski, jugador del Bayern | Europa Press
El Barça posa data al fitxatge de Lewandowski
Notícia: El Barça posa data al fitxatge de Lewandowski
Comparteix
El club no començarà a concretar contractes i ofertes del mercat de fitxatges fins al 15 de juny
Robert Lewandowski, amb la selecció polonesa | Europa Press
Lewandowski, més contundent que mai sobre el seu futur al Barça
Notícia: Lewandowski, més contundent que mai sobre el seu futur al Barça
Comparteix
"La meva història amb el Bayern s'ha acabat", ha assegurat el potencial davanter del Barça
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El Barça, al podi dels clubs més valuosos del món malgrat tot
Notícia: El Barça, al podi dels clubs més valuosos del món malgrat tot
Comparteix
El club català, això sí, perd valor i perd una posició respecte l'any passat per diverses qüestions
Carney Chukwuemeka, jugador de l'Aston Villa | Europa Press
L’exemple que demostra la delicadíssima situació econòmica del Barça
Notícia: L’exemple que demostra la delicadíssima situació econòmica del Barça
Comparteix
El club blaugrana s'ha reunit amb una jove promesa de la Premier League per intentar-la fitxar, però hi ha hagut de renunciar pels problemes financers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa