Món Esport
Arsenal, Sevilla i València, els altres ‘planters’ del Barça
  • CA

 

El central francès Clément Lenglet és el darrer exemple que al Barça fa temps que estan força atents al rendiment dels jugadors del Sevilla, que en els últims anys s’ha convertit en un dels clubs amb millors ulls pels fitxatges de la Lliga i d’Europa. Els precedents de compres al club andalús per part del Barça fan presagiar un nou encert de la secretaria tècnica, que gairebé sempre que ha posat la seva mirada en algun jugador sevillista ha afinat el tir. Noms com Rakitic, Adriano, Alves o Keita en són mostres fiables. A tots ells els va comprar molt barats el club andalús, i a tots ells els ha venut, poc després, amb un notable increment del preu al Barça. 

 

Des del 2000, el Barça ha apostat per ascendir un total de 40 jugadors del filial al primer equip. Paral·lelaments als fruits que ha donat el planter de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a les oficines del Camp Nou han anat trobant recursos de forma recorrent en tres clubs que li han proporcionat una àmplia quantitat de jugadors. Són el Sevilla (7), el València (6) i l’Arsenal (8). Els segueixen el Mònaco (4), Juventus, Celta, Vila-real i Lió (3). 

 

Dani Alves (35,5 milions) i Seydou Keita (14), el curs 2008-09, van ser els primers en iniciar aquest camí en el que va de segle. Anys després, serien Adriano (9,5), Rodri (pel filial, 1,5), Rakitic (18), Aleix Vidal (17) i, finalment, Lenglet (35,9), els que canviarien el Sánchez Pizjuán pel Camp Nou. Set incorporacions que van costar 131,4 milions d’euros al club blaugrana, que ha convertit en els últims anys al Sevilla en una mena de segon planter. En el mateix període, el Barça ha ascendit al primer equip 22 jugadors procedents del filial. 

 

 

Malgrat l’arribada de jugadors del Sevilla no ha cessat en els últims anys, el conjunt sevillista no és la principal font de matèria prima del Barça, que des del 2000 ha trobat en dos altres entitats jugadors a qui ha considerat adaptables al seu estil: el València i l’Arsenal. El cas dels de Mestalla és similar al Sevilla: li han comprat sis jugadors des que Gerard López va tornar al Camp Nou el 2000 a canvi de 21,6 milions d’euros. Des d’aleshores, han estat David Villa (40), Jordi Alba (14), Jérémy Mathieu (20), Paco Alcácer (30) i André Gomes (37) qui han canviat els colors blanc i negre pels blaugrana. Sis reforços a canvi de 162,6 milions

 

El cas del club ‘gunner’ és encara més significatiu. El Barça va estrenar el segle comprant-li Marc Overmars i Emmanuel Petit per 40 i 15 milions respectivament. Després, van ser Gio van Bronckhorst (cedit primer i lliure després), Thierry Henry (24), Aleksandar Hleb (17), Cesc Fábregas (34) i Thomas Vermaelen (19) els que van deixar Londres per provar sort a Barcelona. Vuit fitxatges per 168 milions d’euros que, en la majoria de casos, no van tenir el rendiment esperat.

 

 

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa